Uitzending
3 op reis - 17-1-2010

17-1-2010

3 op reis

2136 x bekeken | 0 reacties
7
Alaska III - Malaga/Tanger
In alweer de zestiende aflevering van 3 op Reis vervolgt Floortje haar reis door Alaska. In het derde deel van haar ijzige avontuur bezoekt ze -samen met een deelneemster- de World Eskimo Olympics. Daarna reist ze door naar het onherbergzame plaatsje Nome. Deze voormalige goudzoekers-nederzetting ligt zo ver weggestopt dat het alleen per vliegtuig te bereiken is. Dennis gooit de gemiddelde temperatuur een flink stuk omhoog met zijn reis van Malaga naar Tanger. In twee dagen verkent hij twee plaatsen op twee werelddelen. Beide steden hebben een roemruchte historie en hebben visueel veel moois te bieden. Ook de reis tussen de twee continenten levert prachtige plaatjes op.

Floortje in Alaska
Deze week is Floortje nog steeds in Alaska. In Fairbanks heeft ze afgesproken met Aasaluk. Deze jonge moeder en atlete doet mee aan de World Eskimo Indian Olympics. Onderdelen als Highkick, Armpull en Earpull komen langs.

Hierna vertrekt Floortje naar ťťn van de meest ruige en afgelegen oorden van Alaska, namelijk Nome. Nome ligt in het Westen van Alaska en is alleen per vliegtuig te bereiken. Stoffige straten, bars en saloons toveren Nome om in een ware western. Nome staat vooral bekend om zijn golden beach waar moderne goudzoekers dag in dag uit naar goud zoeken.

Dennis in Malaga en Tanger
Deze week bevindt Dennis zich in twee dagen op twee verschillende continenten. Europa en Noord-Afrika, meer specifiek in Malaga en Tanger. Vanuit Malaga vertrekt Dennis naar het Zuidelijkste puntje van Spanje en pakt daar de boot naar het Marokkaanse Tanger.

Na in Malaga in een hostel geslapen te hebben verwent Dennis zichzelf in Tanger met een prinsheerlijke overnachting in een Riad.

Deze uitzending van het programma 3 op reis is uitgezonden op zondag 17 januari door LLINK. De presentatie was in handen van Floortje Dessing, Sebastiaan Labrie en Daphne Bunskoek.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie