Uitzending
3 op Reis - Groenland - Verenigde Staten

Groenland - Verenigde Staten

3 op Reis

18-10-2009

| 3769 x bekeken | 0 reacties
7
In de vijfde aflevering ervaart Floortje in Groenland wat het betekent om onder winterse omstandigheden te (over)leven. Hoewel het uitzicht veel weg heeft van een kerstkaart, merkt ze in een klein dorp hoe rauw het leven er aan toe kan gaan. Dennis zit er ondertussen warmpjes bij in het zuiden van CaliforniŽ, in San Diego om precies te zijn. Moedig klimt hij in de oudste rollercoaster ter wereld, maar hij zoekt ook letterlijk de grens op, waar vele Mexicanen elke dag proberen de VS binnen te komen om een nieuw bestaan op te bouwen.

Floortje in Groenland Ė IJzige Groenlandse realiteit
Floortje is in Groenland en maakt van dichtbij mee hoe de bewoners van een klein dorp zich tussen de sneeuw en het ijs proberen staande te houden. Tijdens een lunch krijgt Floortje zeehondenvlees aangeboden. En als ze terug komt van een tocht naar een vakantiehuisje is er een ijsbeer neergeschoten in het dorpje. Binnen drie uur is daar niets meer van te zien behalve een grote rode plek in de sneeuw. Overleven is de dagelijkse realiteit in Groenland.

Dennis in San Diego Ė Taco flavoured kisses
Deze week is Dennis in San Diego, CaliforniŽ. Het Amerikaanse surfparadijs aan de westkust boordevol babes, beaches en burritoís. Dennis duikt de zee in voor een surfles, zwemt met Leopard Sharks en maakt een ritje in een stokoude rollercoaster. Dennis gaat ook de grens over en brengt een bezoekje aan het Mexicaanse Tijuana. De plek vanwaaruit tienduizenden Mexicanen jaarlijks illegaal Noord Amerika proberen binnen te komen.

Deze uitzending van het programma 3 op reis met de titel Groenland - Verenigde Staten is uitgezonden op zondag 18 oktober door LLINK. De presentatie was in handen van Floortje Dessing en Sebastiaan Labrie.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie