Uitzending
3 op reis - Canada - Marokko

Canada - Marokko

3 op reis

8-11-2009

| 4483 x bekeken | 0 reacties
8
In de achtste aflevering van 3opReis vaart Floor door een ijzig landschap. Op haar drie weken durende boottocht gaat ze voor het eerst aan land op Leopold Island, in de majestueuze Queen Elizabeth archipel. Daar komt ze hele oude en hele verse tekens van leven tegen.... Waar Floor zich omringd weet door ijs en sneeuw, duikt Dennis in Marokko op in een oase van zon en zand. Hij ontdekt de diversiteit van dit Noord-Afrikaanse land wanneer hij van de badplaats Agadir, via de beroemde filmstudio's naar de rand van de machtige Sahara trekt.

Floor in Canada
Floor zit op het schip de Akademic Joffe en heeft Resolute Bay achter zich gelaten, om drie weken rond de Queen Elizabeth Islands te varen. Haar eerste stop is Leopold Island, waar ze met haar neus in de ijsberenpoep zit en resten van een Inuit-nederzetting aantreft.
Grisefjord is haar volgende stop. In dit meest Noordelijke dorpje van het Amerikaanse continent, waar maar 148 mensen wonen, bezoekt ze een school en maakt ze kennis met het fenomeen Throatsinging. En als klap op de vuurpijl ziet ze op het strand een paar walrussen die op zoek zijn naar eten.

Dennis in Agadir, Marokko
Vanuit de Marokkaanse badplaats Agadir vertrek Dennis naar Ouarzazate, de uitvalsbasis voor tochten door de woestijn. Maar voordat hij daar aankomt bezoekt Dennis de filmstudio's van Marokko. Hier werden films al The Mummy, Babel en The Gladiator opgenomen.
Overnachten doet Dennis in de woestijn, vlak bij één van de vele prachtige wadi’s die dit gebied rijk is.

Deze uitzending van het programma 3 op reis met de titel Canada - Marokko is uitgezonden op zondag 8 november door LLINK. De presentatie was in handen van Floortje Dessing en Sebastiaan Labrie.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie