Uitzending
3 op Reis - 20-9-2009

20-9-2009

3 op Reis

3252 x bekeken | 0 reacties
8
In de tweede aflevering is Floortje op haar rondreis over de Poolcirkel te vinden op IJsland. Ze onderzoekt de gevolgen van de economische crisis voor de inwoners van het groene eiland en bezoekt onder andere de moeder aller geisers, toepasselijk Geysir genaamd. Dennis vinden we terug in Boedapest, hoofdstad van het voormalig communistische Hongarije. Hij merkt dat er nog wel degelijk nostalgische sentimenten leven onder de bevolking. Ook waagt hij zich aan een steile mountainbike-afdaling in de bergen net buiten de stad.

Deze week zakt Floortje, op haar rondje 66,33° Noorderbreedte, net iets onder de poolcirkel. Speciaal voor haar tweede bestemming; IJsland. De eerste stop op het eiland is de hoofdstad Reykjavik, waar ze de IJslandse collega-journalist Gísli Einarsson ontmoet. Gísli vertelt over de huidige financiële situatie in IJsland en geeft Floortje voor haar reis nog een paar ‘insider’ tips.
Zo bezoekt Floortje ‘Geysir’, waar alle geisers ter wereld naar vernoemd zijn en de meest toeristische waterval; Gullfoss. Dankzij de tips van Gísli weet ze echter de drukte perfect te vermijden. Ook ontdekt Floortje dat het vele water dat IJsland rijk is, wel eens een nieuwe start zou kunnen betekenen voor het failliete land.

Deze week maakt Dennis zijn eerste reis naar een voormalig communistisch land, Hongarije. Hij bezoekt onder andere de hoofdstad Boedapest. Hier ontdekt hij dat er niet alleen slechte kanten aan het communistische regime zaten en dat er een sterk gevoel van nostalgie in de stad heerst.

Cafe’s en restaurants worden in oude glorie herstelt en de maar al te coole Tisza sneakers zijn weer verkrijgbaar. Natuurlijk kan fashionman Dennis het niet laten zelf ook een paar aan te schaffen. Dat Boedapest een stad is die durft en pit heeft, ondervindt Dennis tijdens het downhill mountainbiken van een van de heuvels die een prachtig uitzicht over de stad geven. Het uitzicht wordt helaas ingeruild voor een close-up van het gras...

Deze uitzending van het programma 3 op reis is uitgezonden op zondag 20 september door LLINK. De presentatie was in handen van Floortje Dessing en Sebastiaan Labrie.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie