Uitzending
3 op Reis - Noorwegen - Panama

Noorwegen - Panama

3 op Reis

13-9-2009

| 5001 x bekeken | 1 reacties
7
In de eerste aflevering begint Floortje aan haar reis over de poolcirkel, oftewel over de 66,33° Noorderbreedtegraad. In Noorwegen woont ze, op weg naar het poolcirkelcentrum in het Noorden van het land, een midzomernachtfeest bij. Daphne start het seizoen in de Panamese provincie Chiriqui. Panama is lang een minder bezochte Latijns-Amerikaanse bestemming geweest, maar daar gaat snel verandering in komen. Daphne merkt ook dat de toerisme-industrie daar erg bewust bezig is met het behoud van de natuur.

In de eerste aflevering van een nieuw seizoen 3 op Reis begint Floortje haar reis in Noorwegen. Voor de kick-off wordt ze uitgenodigd in Florĝ om het midzomernachtfeest te vieren. Op deze dag gaat de zon niet onder en Floortje ondervindt hoe de Noren dit fenomeen vieren.

Na deze langste dag -of kortste nacht- vertrekt Floortje naar het eiland Kinn. Uiteindelijk komt ze via de studentenstad Trondheim, waar ze met de wereldberoemde fietsenlift stoeit, aan in Mo I Rana in het Noorden van het land. Hier staat het poolcirkelcentrum en markeert Floortje het beginpunt van haar reis.

Dat toerisme en het behoud van de natuur goed samen kan gaan bewijst Daphne deze week tijdens haar reis door de Panamese provincie Chiriqui. Lange tijd is Panama een van de minder bezochte Latijns-Amerikaanse landen geweest. Maar wanneer Daphne met een Panamese cowboy de natuur in trekt beseft ze zich hoe onterecht dit eigenlijk is.

Naast adrenalinekicks zoals een tocht door de toppen van het oerwoud en een bodyboard evaring komt Daphne tot rust in een prachtig eco-resort en kan ze genieten van compleet verlaten stranden.

Deze uitzending van het programma 3 op reis met de titel Noorwegen - Panama is uitgezonden op zondag 13 september door LLINK. De presentatie was in handen van Floortje Dessing en Sebastiaan Labrie.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie