Uitzending
3 op Reis - Puerto Rico - Siberië

Puerto Rico - SiberiŽ

3 op Reis

21-2-2010

| 3354 x bekeken | 0 reacties
7
Puerto Rico - SiberiŽ
Aflevering 21 betekent een ijskoud hoogtepunt voor Floortje. Bibberend beweegt zij zich door Yakutsk in SiberiŽ, officieel de koudste stad op aarde. Hierna gaat ze op bad, per boot en over een lugubere snelweg, naar het behoorlijk afgelegen Nizhniy Bestyakh. Daphne pakt het een stuk warmer aan in Puerto Rico. Deze tropische deelstaat van de VS beschikt over het enige regenwoud van Noord-Amerika, waar Daphne dan ook actief in duikt en uiteindelijk de nacht doorbrengt.

Floortje in SiberiŽ
Floortje is in het Siberische Yakutsk. Een middelgrote stad aan de Lena rivier. Deze stad staat bekend als de koudste plek op aarde. Floortje bezoekt hier een permafrost-centrum waar dit verschijnsel, waarbij de grond permanent bevroren is, onderzocht wordt.

Vanuit Yakutsk reist Floortje met een veerboot over de Lena-rivier door naar Nizhniy Bestyakh. Vanuit hier gaat het laatste gedeelte van haar reis over een snelweg genaamd de ĎRoad of Bonesí. De naam refereert naar alle slachtoffers die onder het bewind van Stalin bij het aanleggen van de weg gestorven zijn.

Daphne in Puerto Rico
Recht tegenover de kou van Floortje wentelt Daphne zich in de gemoedelijke warmte van het Caribische Puerto Rico. Daphne komt aan in San Juan, de hoofdstad van het eiland dat officieel bij de Verenigde Staten hoort. Na een stevige rumcocktail duikt zij de jungle in voor een zipline en caving-tour.

Met behulp van ijs met vissmaak komt Daphne bij van de zware tocht. Na een overnachting in het enige regenwoud van Noord-Amerika vertrekt Daphne richting Culebra, een eilandje net buiten de kust van Puerto Rico. Hier kan ze pas echt genieten van het Caribische leven.

Deze uitzending van het programma 3 op reis met de titel Puerto Rico - SiberiŽ is uitgezonden op zondag 21 februari door LLINK. De presentatie was in handen van Floortje Dessing, Sebastiaan Labrie en Daphne Bunskoek.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!