Uitzending
RTL Late Night - Aflevering 73

Aflevering 73

RTL Late Night

3-12-2014

| 2533 x bekeken | 0 reacties
5
Marco de Kroon is te gast. Vandaag is hij nog de enige moderne Ridder in de Militaire Willems-Orde. Morgen niet meer, want dan wordt Gijs Tuinman ook geridderd door de koning. Wie beter dan Marco Kroon kan de aankomende Ridder van adviezen voorzien? Ook te gast is Lammi Luten, moeder van Andrea Luten. Op 10 mei 1993 werd de toen 15-jarige Andrea vermoord. Pas in mei 2010 liep de dader tegen de lamp, Henk F. In april van dit jaar heeft Lammi in de gevangenis in Zwolle een ontmoeting met de man die haar dochter vermoordde. Ze schrijft erover in haar boek 'De Belofte'. Waarom wilde ze per se in gesprek met Henk F. en kan ze het boek nu eindelijk sluiten?

In deze uitzending van RTL Late Night onder andere:

De Headlines van woensdag 3 december
Luuk Ikink met de leukste nieuwtjes en meest hilarische filmpjes van de dag. Met vandaag: effect alcohol op jongeren onduidelijker dan gedacht, rennen voor de metro en een flinke snottebel.

'Voeding en training zorgt voor strakke buik Doutzen Kroes'
De modewereld had het vandaag maar over één ding: de Victoria Sectret Show. Doutzen Kroes straalde op de catwalk en dat terwijl ze vier maanden geleden nog een dochtertje op de wereld zette. Hoe doet ze dat toch? "Het is deels hard werken en deels aanleg. Voeding heeft het meeste invloed op je vetpercentage", zegt personal coach Tom Barten. "Deze modellen leven niet op een blaadje sla. Ze weten hoe hun lichaam werkt. De vormen en de contouren zijn er niet zomaar, krachttraining is daarvoor heel belangrijk."

Racoon - Brick By Brick
Een Nederlandse topband in RTL Late Night. Racoon speelt hun nieuwe single Brick By Brick.

De Nachtgroet: Rob Fruithof
De nachtgroet van rapper Lange Frans aan Rob Fruithof.

Humberto traint voor strakke ronde billen
Humberto Tan laat samen met personal coach Tom Barten zien welke oefening je moet doen voor ronde modellen billen. "Die oefening kan ik, die kan iedereen", zegt Humberto lachend, terwijl hij de redelijk komische oefening voordoet.

Winnaars superfanronde 5
One Direction is volgende week maandag te gast in RTL Late Night. Dit zijn de winnaars van de laatste superfanronde. Zij mogen bij het interview met de boyband aanwezig zijn.

'Moordenaar Andrea Luten altijd een goede man geweest'
Op 15-jarige leeftijd werd Andrea Luten vermoord. Lammi Luten heeft in april dit jaar een ontmoeting gehad met de moordenaar van haar dochter. "Ik moest weten wie mijn dochter heeft vermoord. Het is de buurman, het is de man uit de straat. Hij is altijd een goede man geweest, maar hij heeft een vreselijke fout gemaakt. De fout van zijn leven", zegt Lammi.

Lammi Luten: Gesprek met moordenaar dochter heeft geholpen
Op 10 mei 1993 werd de 15-jarige Andrea Luten vermoord. Ruim 17 jaar zit moeder Lammi Luten met twee vragen: wie deed het en waarom moest Andrea dood? Pas in mei 2010 loopt de dader tegen de lamp, Henk F. In april van dit jaar heeft Lammi in de gevangenis in Zwolle een ontmoeting met de man die haar dochter vermoordde. Zij vroeg hem waarom hij haar heeft vermoord. "Ik weet het niet, zei hij. Als ik het wist zou ik het vertellen. Ik geloof hem", zegt Lammi. "Het heeft mij geholpen, ik heb nu rust in mijn hoofd. De woede in mij is nu weg."

Marco Kroon: Je doet gewoon je werk
Marco Kroon heeft lange tijd een schuldgevoel gehad toen hij werd voorgedragen als Ridder in de Militaire Willems-Orde. "Je doet gewoon je werk, net als heel veel anderen. Mijn mannen hebben mij zelf voorgedragen voor de Willems-Orde dat vind ik het mooiste.", zegt Marco. "Pas na een paar jaar voel je niet alleen de lasten, maar merk je ook de lusten van het Ridder-zijn."

Marco Kroon: Het blijft een kippenvelmoment
In 2009 werd Marco Kroon door koningin Beatrix benoemd tot Ridder in de Militaire Willems-Orde, de hoogste militaire onderscheiding. Bij het terug zien van de beelden krijgt Marco nog altijd kippenvel. "Het is zo iets bijzonders. Op het moment dat ik daar stond kreeg ik het wel mee, maar toen ik het op de dvd heb ik het pas echt beleefd. Gijs Tuinman zal morgen in dezelfde roes komen als dat ik heb gehad", aldus Marco.

In deze uitzending van RTL Late Night was Lange Frans te gast. De presentatie was in handen van Humberto Tan. Deze uitzending van het programma RTL Late Night met de titel Aflevering 73 werd uitgezonden op woensdag 3 december door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie