Uitzending
RTL Late Night - Aflevering 72

Aflevering 72

RTL Late Night

2-12-2014

| 2044 x bekeken | 0 reacties
7
Politieseries; ze zijn er in alle soorten en maten. Scriptschrijver Simon de Waal is bij de meeste Nederlandse series wel betrokken, zo ook bij de nieuwe SBS miniserie 'Bureau Raampoort'. Thomas Acda speelt rechercheur Van Opperdoes, een rol op zijn lijf geschreven. Zowel Thomas als Simon de Waal zijn te gast. Hoe maakbaar is het leven? Wat heb je zelf in de hand en wat niet? Cabaretière Carolien Borgers vraagt het zich af in haar nieuwe theatershow 'Zeker Weten'. Hoe zeker Carolien van haar zaak is, vertelt ze vanavond.

In deze uitzending van RTL Late Night onder andere:

De Headlines van dinsdag 2 december
Luuk Ikink met de leukste nieuwtjes en meest hilarische filmpjes van de dag. Met vandaag: de benzineprijs blijft dalen, grappige nieuwsbloopers en een vunzige sint.

Carolien Borgers: Het leven is niet meer zo maakbaar
Carolien Borgers staat binnenkort weer in de planken met haar nieuwe theatershow Zeker Weten. In de show staat de vraag centraal hoe maakbaar het leven is. Volgens Carolien valt dat tegen. "Ik ben opgegroeid in Etten-Leur, ze zeiden tegen mij als je studeert dan komt alles goed. Maar dat is niet zo. Er zijn vrienden van mij die twee masteropleidingen hebben gedaan en zij wonen nog bij hun ouders thuis omdat er geen werk is. Die maakbaarheid van vroeger is omgeslagen", aldus Carolien.

Carolien Borgers - Je Hebt Me
Carolien Borgers zong een speciale versie van haar nummer Je Hebt Me.

John Halmans: We willen inspireren
Bierbrouwerij Gulpener heeft gisteravond de eenmalige MVO Nederland Award gewonnen. Dit is een onderscheiding voor het bedrijf dat in de afgelopen tien jaar het meest toonaangevend is geweest op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. John Halmans, directeur van bierbrouwer Gulpener, sleepte deze prestigieuze prijs in de wacht. "We hebben echt het gevoel dat we op de goede weg zitten. Duurzaamheid wordt veel over gesproken, maar het is nooit af. We zoeken steeds nieuwe uitdagingen. We proberen mensen te inspireren", aldus John.

Jongeren herkennen Balkenende niet meer
Jan Peter Balkenende wordt niet altijd meer herkend als voormalig premier van Nederland. Vooral jongeren herkennen Balkenende nog wel, maar ze weten niet meer waarvan. "Ik maak echt van alles mee. Een meisje riep naar mij: ik ken u van televisie, u bent een bekende televisiepresentator", zegt Balkenende tegen Humberto.

Stopt Thomas Acda met Dit Was Het Nieuws?
Thomas Acda weet nog niet zeker of hij doorgaat met Dit Was Het Nieuws. "Ik weet het niet, ik doe volgende week een kopje koffie en dan hoor ik het wel."

Thomas Acda: Bureau Raampoort is bijna Amerikaans
Nederland is weer een politieserie rijker. Thomas Acda speelt rechercheur Van Opperdoes in de miniserie Bureau Raampoort. "Ik zag na drie draaidagen al dat het een andere sfeer is dan in andere politieseries. Het is bijna Amerikaans. Ik speel de rechercheur die geen rechercheur meer wil zijn", aldus Thomas. De serie verschijnt morgen voor het eerst op de buis op SBS6.

Marith Rebel: Controleer schade bij kinderen verslaafden
Als volwassenen verslaafd zijn, moeten artsen altijd controleren of er kinderen zijn en hoe het met hen gaat. Dat wil Marith Rebel van de PvdA. Volgens Marith is er nu al vaak veel schade aangericht bij kinderen, voordat er wordt ingegerepen. "Alcohol vinden we normaal, het wordt gezien als gezellig. De problematiek moet veel heftiger zijn voordat er echt hulp wordt ingeschakeld, dat moet veranderen."

Lotje Donkers dronk op negende mokken vol port
Jolande Bastiaans is jarenlang verslaafd geweest aan alcohol. Haar dochter Lotje Donkers is hierdoor ook op jonge leeftijd verslaafd geraakt. "Toen ik negen was dronk ik mokken vol met port", aldus Lotje. "Ik kon op mijn twaalfde nergens terecht, toen ik merkte dat ik verslaafd was. Ik vind dat kinderen tegelijkertijd met hun ouders moeten worden behandeld."

In deze uitzending van RTL Late Night waren Carolien Borgers, Simon de Waal, Thomas Acda en Jan Peter Balkenende te gast. De presentatie was in handen van Humberto Tan. Deze uitzending van het programma RTL Late Night met de titel Aflevering 72 werd uitgezonden op dinsdag 2 december door RTL4 en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie