Uitzending
RTL Late Night - Aflevering 18

Aflevering 18

RTL Late Night

4-2-2015

| 1855 x bekeken | 0 reacties
5
Vorige maand onderging Louise Schiffmacher, de vrouw van tattoo-koning Henk Schiffmacher, een zware levertransplantatie. Henk en Louise praten openhartig over de zwaarste periode in hun leven. Johnny de Mol heeft zich deze week vol overtuiging ingezet voor 'De Week Van Het Vergeten Kind'. Hij vertelt over deze speciale actieweek.

In deze uitzending van RTL Late Night onder andere:

Frits: Homoseksualiteit werd Alan Turing fataal
Het wiskundige genie Alan Turing wist in de Tweede Wereldoorlog de Enigma-code van de Duitsers te kraken. De genie was homoseksueel en dat werd in die tijd niet geaccepteerd. "Turing was vrij open over zijn homoseksualiteit. Dat is hem uiteindelijk fataal geworden. Turing werd voor keuze gesteld of naar de gevangenis of chemische castratie. Hij koos voor castratie en werd er heel ongelukkig van. Hij heeft vrijwel zeker zelfmoord gepleegd", zegt hoogleraar informatica Frits Vaandrager.

Frits Vaandrager: Alan Turing grondlegger van Informatica
The Imitation Game is genomineerd voor maar liefst 8 Oscars. De film vertelt het waargebeurde verhaal van de onbekende wiskundige genie Alan Turing. Hij kraakte de Enigma-code, de geheime taal van de Nazi's in de Tweede Wereldoorlog. "Men verwachtte dat het onmogelijk was, maar Turing had de juiste ideeŽn om de onbreekbare geachte code te kraken", zegt hoogleraar informatica Frits Vaandrager.

Lian Mannheims: Nico Meijering zal nooit iets zeggen
'Nico Meijering zal nooit iets zeggen' Strafrechtadvocaat Nico Meijering liep vandaag kwaad uit de rechtszaal vertrokken. Nico werd door de rechter-commissaris gesommeerd om te getuigen in vier liquidatiezaken. Ondanks dat hij van tevoren al had gezegd dat hij niets zal zeggen. "Hij zal niks zeggen nu niet, nooit niet", zegt advocaat Lian Mannheims. "Daarmee is volgens ons de kous af."

Lian: OM kijkt onvoldoende naar beroepsgeheim Meijering
Lian: OM kijkt onvoldoende naar beroepsgeheim Meijering Strafrechtadvocaat Nico Meijering is vandaag boos uit de rechtszaal vertrokken. Meijering werd door de rechter-commissaris gesommeerd om te getuigen in vier liquidatiezaken. Op z'n zachtst gezegd een unieke situatie. Volgens Lian Mannheims die Meijering vandaag bijstond is het getuigen na vandaag klaar. "Alles wat ons als advocaat wordt toevertrouwd valt onder ons beroepsgeheim".

In deze uitzending van RTL Late Night waren Henk Schiffmacher, Johnny de Mol en Nico Meijering te gast. De presentatie was in handen van Humberto Tan. Deze uitzending van het programma RTL Late Night met de titel Aflevering 18 werd uitgezonden op woensdag 4 februari door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie