Uitzending
RTL Late Night - Aflevering 20

Aflevering 20

RTL Late Night

6-2-2015

| 3031 x bekeken | 0 reacties
7
Ad Penninx maakt anorexia bij jongens bespreekbaar. Jezus heeft vanaf vandaag ook zijn eigen glossy. Hoofdredacteur Arthur Japing is voor het magazine naar IsraŽl afgereisd. Popjournalist Leo Blokhuis doet onderzoek naar de invloed van Jezus in de popmuziek. Tygo Gernandt en Matthijs van de Sande vertellen over de eerste Nederlandse scifi-thriller: Boy 7. Paolo Nutini zingt zijn hit 'Iron Sky'.

In deze uitzending van RTL Late Night onder andere:

Paolo Nutini - Iron Sky
De Schote zanger Paolo Nutini zong in RTL Late Night zijn hit Iron Sky.

Ad: Liefdevolle omgeving cruciaal voor anorexiapatiŽnt
Ad Penninx kreeg te maken met de ziekte anorexia nervosa. Hij woog op een gegeven moment slechts 47 kilo, maar hij wist de ziekte te overwinnen. "Een liefdevolle omgeving is cruciaal om te genezen van anorexia", zegt Ad tegen Humberto.

Leo Blokhuis: Machteloos gevoel bij anorexiapatiŽnt
Ad Penninx kreeg te maken met anorexia nervosa, een taboe voor veel jongens. Leo Blokhuis vond het heel lastig om een anorexiapatien in zijn omgeving te beÔnvloeden. "Als je in de buurt bent van iemand die dat heeft, geeft dat een om te huilen zo machteloos gevoel. Het is echt bizar, je kunt totaal niet doordringen, wat je ook zegt."

Ad Penninx: Ik woog nog maar 47 kilo
Ad Penninx streed jarenlang tegen zijn slopende ziekte: anorexia. "Het begon door lezen en programma's op tv. Ik vond mezelf dik. En dan start het heel onschuldig met een dieet. Maar op een gegeven moment werd het een obsessie voor het verbranden van calorieŽn. Het begon met 15 set-ups uiteindelijk 100 set-ups", legt Ad uit aan Humberto. "Ik woog uiteindelijk nog maar 47 kilo."

Tygo neemt Humberto in wurggreep
Tygo Gernandt speelt in de Nederlandse sciencefictionfilm Boy 7 een slechterik. Speciaal voor de film is hij naar Boedapest geweest om een gevechtsdans te oefenen. Hij neemt Humberto in een paar seconden in een wurggreep.

Boy 7 eerste Nederlandse sciencefictionfilm
De Nederlandse film is hot! Naast de vertrouwde romcoms is er inmiddels ook plaats gekomen voor nieuwe genres, zoals science fiction, in het Nederlandse filmlandschap. In de scifi-thriller film Boy 7 verrassen Tygo Gernandt en Matthijs van de Sande Bakhuyzen het jonge bioscooppubliek met een spannend verhaal over een jongen die zijn geheugen kwijt is geraakt en op zoek gaat naar zijn ware identiteit.

'Beyoncť zingt keiharde gospel op Grammy's'
"Beyoncť gaat optreden bij de Grammy's", zegt popjournalist Leo Blokhuis. "Wat gaat ze daar gaat zingen is keiharde gospel." Leo legt aan Humberto uit waarom zij dat doet.

Leo Blokhuis: R&B-artiesten leren in kerk zingen
Jezus heeft sinds vandaag zijn eigen glossy. Maar de zoon van God heeft ook veel invloed gehad op de popmuziek, zegt popjournalist Leo Blokhuis. "Een hele belangrijke invloed van de popmuziek komt uit de oude gospel. De meeste r&b-artiesten hebben in de kerk leren zingen", legt Leo uit.

Arthur Japin: Jezus had broers en zussen
Na Linda, Rik, Catherine, Maarten en Wendy kan ťťn iemand natuurlijk niet achterblijven met een eigen glossy: vanaf vandaag ligt Jezus! in de schappen. En die staat vol met onbekende feitjes over de zoon van god. "Jezus had broer en zussen. Hij had geen lang hippie haar, maar had wel een baardje", zegt hoofdredacteur Arthur Japin.

In deze uitzending van RTL Late Night waren Leo Blokhuis, Tygo Gernandt en Arthur Japin te gast. De presentatie was in handen van Humberto Tan. Deze uitzending van het programma RTL Late Night met de titel Aflevering 20 werd uitgezonden op vrijdag 6 februari door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie