Uitzending
Rondom 10 - Brandhaard Libië

Brandhaard LibiŽ

Rondom 10

26-3-2011

| 1814 x bekeken | 0 reacties
5
Het besluit is genomen: Nederland doet mee aan de missie in LibiŽ. We gaan helpen met het beschermen van de Libische burgers tegen de troepen van dictator Kadhafi. De Libische generaal regeert al ruim veertig jaar met ijzeren hand in het Noord-Afrikaanse land. Jarenlang werd zijn regime gedoogd door het Westen. Wat als de bevolking straks veilig is? Dan zitten ze waarschijnlijk zonder een duidelijk landsbestuur en met de smeulende resten van een burgeroorlog. Het land zal een wederopbouw moeten ondergaan. Wat wordt onze rol daarbij?

In Afghanistan doen Nederland en andere Westerse landen ook verwoede pogingen om het land weer stabiel te krijgen. Zal het Westen die rol ook op zich gaan nemen in LibiŽ? En gaat het ons alleen om de bevolking van LibiŽ of spelen er achter de schermen nog andere belangen? Waarom doet Nederland mee aan deze missie? En wat moet er gebeuren na de missie?

Deze uitzending van het programma Rondom 10 met de titel Brandhaard LibiŽ is uitgezonden op zaterdag 26 maart door de NCRV. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie