Uitzending
Rondom 10 - Willem-Alexander: Vader des Vaderlands?

Willem-Alexander: Vader des Vaderlands?

Rondom 10

30-4-2011

| 1473 x bekeken | 0 reacties
7
Rondom 10 staat op Koninginnedag in het teken van de troonopvolging. Wanneer zal Prins Willem-Alexander de troon gaan bestijgen? Is hij klaar voor het koningschap en welke invulling gaat de kroonprins daar aan geven?

Koningin Beatrix is altijd erg betrokken geweest bij het landsbestuur. Prins Willem-Alexander heeft al aangegeven dat ook hij graag op die manier invulling wil geven aan het koningschap. GroenLinks en andere criticasters willen echter toe naar een meer ceremoniŽle rol voor ons koningshuis. De Oranjes zijn een mooi uithangbord voor on land, maar mogen geen rol spelen in de politiek. Voorstanders van een koning met zeggenschap vinden dat de invloed van koninklijke familie juist in het belang van ons allen is. Ze zorgen voor verbroedering en samenhorigheid in de maatschappij.

Wat zal het beste passen bij Prins Willem-Alexander? Een ceremoniŽle rol op de achtergrond of juist een Vader des Vaderlands die meeregeert en invloed heeft?

Deze uitzending van het programma Rondom 10 met de titel Willem-Alexander: Vader des Vaderlands? is uitgezonden op zaterdag 30 april door de NCRV. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie