Uitzending
Rondom 10 - Antilliaanse straatcultuur

Antilliaanse straatcultuur

Rondom 10

30-10-2010

| 1804 x bekeken | 0 reacties
7
Antilliaanse jongeren in Nederland komen de laatste tijd vaak in het nieuws vanwege hun betrokkenheid bij schiet- en steekpartijen. Op 3 oktober was de maat vol en organiseerde de gemeenschap zelf een demonstratie tegen het wapengekletter met de leus: Stop the Violence; Ta basta awó!!!

Ze zijn niet alleen dader, maar ook vaak slachtoffer. Hoe is het zover gekomen? ‘De straat’ speelt daarbij een grote rol. Daar heerst de machocultuur en de druk van de groep. Een wapen betekent status, wraak is vanzelfsprekend en alles draait om eer. Hoe is het om van en op de straat te leven en waar leidt dat toe?

Het is niet makkelijk om aan de straatcultuur te ontsnappen. Als je er éénmaal in zit, stap je er niet zo maar uit. Van alle bevolkingsgroepen blijven de Antillianen het langst actief in de criminaliteit. Maar ook schooluitval, tienermoederschap en werkloosheid komt onder de Antilliaanse jeugd in Nederland veel voor. Hoe kan dat?

De Antilliaanse straatjeugd, ze zijn berucht en gevreesd. Maar wat is hun verhaal? In Rondom 10 vertellen ze over het harde leven op straat en hun kansen op een geweldloze toekomst.

Deze uitzending van het programma Rondom 10 met de titel Antilliaanse straatcultuur is uitgezonden op zaterdag 30 oktober door de NCRV. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie