Uitzending
Radar - 2-3-2020

2-3-2020

Radar

1489 x bekeken | 0 reacties
7
'Bol.com, de winkel van ons allemaal', de slogan die iedereen wel kent. Maar is het wel een winkel? En zijn weinig mensen die nog nooit iets bij Bol.com hebben gekocht. Na onze uitzending over de verkoop van buitenlandse televisies die worden aangeboden via verkooppartners op Bol.com, stroomden de klachten dan ook binnen. En de klacht is vaak hetzelfde: je koopt bij Bol.com, je betaalt Bol.com en je krijgt een factuur van Bol.com. Maar zodra er iets met je product aan de hand is, verwijst Bol.com naar de verkopende partner en bieden ze zelf niet de service die jij verwacht. Waar sta je als consument en welk recht heb je? Met de komst van Amazon die dezelfde werkwijze heeft als Bol.com, lijkt die vraag op dit moment belangrijker dan ooit. In de studio reageert Huub Vermeulen, directeur van Bol.com, Kees Verhoeven van D66 en Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org, bekend van keurmerk Thuiswinkel Waarborg.

Fysiotherapeuten worden steeds meer door zorgverzekeraars onder druk gezet en besluiten daarom geen contracten af te sluiten. Zo heeft 7 procent van de fysiotherapeuten helemaal geen contract meer met zorgverzekeraars en 60 procent niet meer met alle zorgverzekeraars. Hierdoor draai je als patiŽnt voor een groot deel van de kosten op. En dit leidt er weer toe dat patiŽnten de fysiotherapie die ze hard nodig hebben mijden. De contracten die fysio's nog wel hebben zijn niet toereikend en het uurtarief dat de fysio krijgt wordt elk jaar weer lager. Het enige alternatief dat sommige fysiotherapeuten daarom zien, is werken zonder contract en daar moet verandering in komen, vinden niet alleen de fysio's, maar ook een grote groep patiŽnten. Daarom bieden zij een petitie aan, ondertekend door 3000 patiŽnten die de dupe zijn van de regels van de zorgverzekeraars, aan de Tweede Kamercommissie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

In deze uitzending van Radar was Kees Verhoeven te gast. De presentatie was in handen van Antoinette Hertsenberg. Deze uitzending van het programma Radar werd uitgezonden op maandag 2 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie