Uitzending
Radar - 27-1-2020

27-1-2020

Radar

1072 x bekeken | 0 reacties
6
Hoge rekeningen van schoorsteenvegers. Als de schoorsteenveger beweert dat een kap van 700 euro nodig is om de schoorsteen weer in goede staat te brengen, twijfel je geen moment en maak je het bedrag over. Als je er later achter komt dat de kap niet past en de schoorsteen niet goed geveegd is, zet je vraagtekens bij deze investering. Bij Radar komen veel klachten binnen over dit schoorsteenvegersbedrijf. Als Radar deskundigen laat meekijken, blijkt dat de schoorsteenvegers aardig wat valse beweringen hebben gedaan.

Hoe werkt het Klachteninstituut FinanciŽle Dienstverlening? Bij het Klachteninstituut FinanciŽle Dienstverlening (Kifid), kun je klacht indienen over een financieel product of dienst van de bank, verzekeraar of andere financiŽle dienstverlener terecht. Dit is gratis, bespaart je een procedure bij de rechter en het is toegankelijk. Althans, dat beweert het instituut op zijn website. Maar in de praktijk zit je als consument met je klacht tegenover een grote financiŽle instelling die een heel leger aan advocaten heeft ingehuurd en sta je dus machteloos. In de uitzending onder meer het verhaal van stichting DinPlan Dupe. Ongeveer tweehonderd mensen sloten een kapitaalverzekering af van Allianz. Achteraf blijkt het een woekerpolis. De stichting stapt in 2014 naar het Kifid. Zes jaar later en 177.000 euro aan advocaatkosten armer zijn gedupeerden nog geen stap verder. Waarom duurt dit zo lang? Het Kifid reageert in de studio.

Adresloket.nl geeft waardeloos advies. Adresloket.nl kan je in drie stappen helpen aan een postadres als je geen vaste woon- of verblijfplaats hebt. Hiervoor brengt de website 37,50 euro in rekening. Na inschrijving en betaling blijk je helemaal niets aan de tips te hebben en heb je nog steeds geen postadres. Wie zit er achter adresloket.nl? Fons zoekt het uit.

De presentatie was in handen van Antoinette Hertsenberg. Deze uitzending van het programma Radar werd uitgezonden op maandag 27 januari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie