Uitzending
Radar - 17-2-2020

17-2-2020

Radar

978 x bekeken | 0 reacties
6
Het aantal behandelingen fysiotherapie waar COPD-patiŽnten vergoedingen voor krijgen is sinds kort teruggeschroefd. COPD is een ernstige longaandoening, gepaard gaand met ontzettende benauwdheid. De vergoeding is aangepast op advies van het Nederlands Zorginstituut. Volgens hen is het niet wetenschappelijk onderzocht of fysiotherapie op de lange termijn en met een hogere frequentie helpt bij COPD-patiŽnten. Martin Keesenberg van de Vereniging Fysiotherapie en Wetenschap deed daar een jaar lang onderzoek naar en kwam tot een belangrijke conclusie.

Je koopt een nieuwe tv via Bol.com. Wanneer je de doos uitpakt zit er geen Nederlandse maar een buitenlandse handleiding bij. En wanneer je de tv wil aansluiten, krijg je meldingen waar je niks van begrijpt. Bij navraag blijkt dat je geen Nederlands model tv hebt, maar een Hongaarse tv. Waarom heb je een Hongaars en niet een Nederlands model?

Al achttien jaar krijg je huishoudelijke hulp via je gemeente, omdat je ziek bent. Dan ontvang je een brief van de gemeente dat je een formulier moet invullen om de huishoudelijke hulp te verlengen. Je huidige contract eindigt namelijk bijna. Maar vervolgens wordt het stil en komt de huishoudelijke hulp niet opdagen. Al maanden zit je in een vies huis en het lukt maar niet om door te dringen tot de gemeente of de instelling die voor de gemeente de zogenaamde Wmo uitvoert.

De presentatie was in handen van Antoinette Hertsenberg. Deze uitzending van het programma Radar werd uitgezonden op maandag 17 februari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie