Uitzending
Radar - 30-3-2020

30-3-2020

Radar

969 x bekeken | 0 reacties
6
De vragen over financiŽle zaken stromen binnen bij de redactie. Sommigen zijn van de ene op de andere dag hun inkomsten kwijt. Daardoor kan je de hypotheek niet meer betalen. Banken geven nu drie maanden uitstel, maar wat gebeurt er daarna? De druk op de banken om met oplossingen te komen, is in deze tijd groot. Want ťťn ding is duidelijk; een nieuwe recessie is onvermijdelijk. In de studio zit de Rabobank, de grootste hypotheekverstrekker van Nederland.

Alle ziekenhuizen in Nederland moeten nu plaats maken voor coronapatiŽnten. Heel begrijpelijk, maar dat heeft ook consequenties voor de patiŽnten in de reguliere zorg. Zo'n 40 procent van die zorg ligt nu stil, blijkt uit een inventarisatie van Gupta Strategists, een onafhankelijk adviesbureau voor organisaties in de zorg. De herniaoperatie waar je al zo lang op wacht, de nieuwe hartklep. Het is uitgesteld, en wanneer je wel aan de beurt bent is onbekend. Zijn er andere opties? En zo ja welke?

Marcel zit sinds zijn geboorte in een rolstoel, woont zelfstandig en heeft 24-uurs zorg nodig. In normale tijden komen verschillende hulpverleners langs en is dat prima geregeld. Maar nu het coronavirus heerst, zijn de verschillende contactmomenten een te groot risico. Marcel besloot daarom een oproep te plaatsen op Facebook met de vraag of iemand die door corona zonder werk zit, met hem in quarantaine wil, 24 uur per dag. Er kwamen vele reacties, waaronder die van Maarten. Sinds deze week woont Maarten bij Marcel en gaan ze, in Marcel zijn woorden, samen 'het avontuur aan'. Fons zocht ze op om te kijken hoe de eerste dagen verlopen.

De presentatie was in handen van Antoinette Hertsenberg. Deze uitzending van het programma Radar werd uitgezonden op maandag 30 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie