Uitzending
Radar - 16-3-2020

16-3-2020

Radar

923 x bekeken | 0 reacties
7
Al jarenlang rijd je schadevrij op je scootertje. Na een rondgang blijkt dat je huidige scooterverzekering relatief duur is, dus tijd om over te stappen. De nieuwe verzekeraar wil graag bewijs van je schadevrije jaren, alleen wil je huidige verzekeraar dat bewijs niet afgeven. En als je je schadevrije jaren niet kan aantonen, krijg je soms niet die nieuwe, aantrekkelijke premie en heeft het geen zin om over te stappen. Is dit een uitzondering of kan er nog heel wat verbeterd worden aan de registratie van schadevrije jaren bij scooterverzekeringen?

Meerdere artsen zeggen dat je een bepaalde behandeling echt nodig hebt en toch vergoedt de zorgverzekeraar de behandeling niet. Waarom luistert de verzekeraar niet naar de artsen? Het is niet voor het eerst dat Radar hier aandacht aan besteedt. De vraag is: Hoe wordt besloten wat wel en niet vergoed wordt vanuit het basispakket door de zorgverzekeraar? Dat beslist Zorginstituut Nederland. Het Zorginstituut kijkt daarbij onder meer of de zorg voldoet aan 'de stand van de wetenschap en de praktijk' en volgt het principe van 'evidence based medicine'. Oftewel, is er genoeg wetenschappelijk bewijs voor een behandeling of ingreep. Maar ja, waar ligt die grens?

De 20-jarige Chayenne ging een huurcontract aan van een jaar met een professionele verhuurder in Maastricht. Na een half jaar ontvangt zij een mail dat ze er binnen drie weken uit moet. De verhuurder blijkt geen vergunning van de gemeente te hebben voor de verhuur van de studio. In het huurcontract staat dat beide partijen binnen het jaar het contract niet zonder boete kunnen opzeggen. Maar de verhuurder zoekt geen vervangende woonruimte voor haar, betaalt haar borg van 350 euro niet terug en ze krijgt geen schadevergoeding, terwijl ze daar wel recht op heeft.

De presentatie was in handen van Antoinette Hertsenberg. Deze uitzending van het programma Radar werd uitgezonden op maandag 16 maart door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie