Uitzending
Podium Witteman - 4-12-2016

4-12-2016

Podium Witteman

2011 x bekeken | 0 reacties
6
Maarten Engeltjes, Thomas Vanderveken, Mariam Batsashvili en Jeroen van Merwijk

Maarten Engeltjes
Countertenor Maarten Engeltjes is een van meest gevraagde countertenors in de wereld. De komende weken treedt hij op met het Roder Jongenskoor en het Kampen Boys Choir in een programma met traditionele Engelse Christmas Carols. In Podium Witteman vertelt Maarten over het verband tussen zijn glansrijke carrière en zijn jeugd in een jongenskoor. Samen met de jongenskoren zingt hij Nativity Carol van John Rutter.

Presentator Thomas Vanderveken
De Vlaming Thomas Vanderveken is bij de televisiekijker bekend als de presentator van het populaire programma ‘Alleen Elvis blijft bestaan’. Voor het Koninklijk Concertgebouworkest verzorgt hij op originele wijze de inleidingen bij de concertserie ‘RCO Essentials’. Binnenkort staat de laatste akte van de opera Die Walküre van Richard Wagner op het programma. In Podium Witteman spelen leden van het KCO de bekende Walkürenritt.

Jeroen van Merwijk
Cabaretier Jeroen van Merwijk stuitte laatst in een krantenartikel op een uitspraak van Mike Boddé waar hij het he-le-máál niet mee eens is. In Podium Witteman komt Jeroen aantonen dat er wel degelijk meesterlijke muziek is geschreven op basis van slechts drie akkoorden!

Mariam Batsashvili
De Georgische pianiste Mariam Batsashvili won in 2014 overtuigend het Liszt-Concours in Utrecht. Sindsdien zit haar carrière stevig in de lift en nu ze in Nederland is voor een concert mogen wij in Podium Witteman haar muzikale virtuositeit bewonderen.

Don Kozakkenkoor
De Nederlander Marcel Verhoeff is dirigent van het Don KosakenChor Russland. In 1993 werd Verhoeff daarvoor tot officier geslagen van het kozakkenregiment in het Zuid-Russische Krasnodar! In Podium Witteman zingt het kozakkenkoor ‘Ik brul met de wind’.

Fuse
Huisband Fuse is weer van de partij! Ze spelen o.a. een stuk van Spaanse componist Manuel De Falla.

De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 4 december door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie