Uitzending
Podium Witteman - Julien Libeer, Lorenzo Gatto en Zeno Popescu

Julien Libeer, Lorenzo Gatto en Zeno Popescu

Podium Witteman

11-12-2016

| 2009 x bekeken | 0 reacties
6
- Julien Libeer
De Belgische pianist Julien Libeer werkt mee aan een bijzonder project in de Brusselse wijk Sint-Jans-Molenbeek die ongelukkig in het nieuws kwam na de terreuraanslagen in Parijs. Libeer ondersteunt regelmatig zijn vriend, de Roemeense zanger Zeno Popescu, bij diens hartverwarmende koorproject op een basisschool.

- Molenbeek
De kinderen van deze basisschool in Molenbeek hebben allemaal een verschillende migratieachtergrond en komen zelden of nooit in aanraking met klassieke muziek. Tijdens de middagpauze krijgen ze les van Zeno Popescu in meerstemmig zingen. De kinderen maken een bijzondere muzikale ontwikkeling door en krijgen spelenderwijs meer zelfvertrouwen. Nu de koorklas steeds vaker buiten de schoolmuren optreedt leren de kinderen ook zich te presenteren voor een publiek.

- Lorenzo Gatto
Julien Libeer neemt nog een andere muzikale vriend mee: violist Lorenzo Gatto, met wie hij deze zomer een cd heeft uitgebracht. In Podium Witteman speelt het duo Gatto / Libeer muziek van Ludwig van Beethoven.

- Hoornist Rob van de Laar
De 29-jarige hoornist Rob van de Laar timmert flink aan de weg als gastsolist bij de grote orkesten. Binnenkort krijgt hij de Nederlandse Muziekprijs 2017. Zijn debuut-cd met o.a. het prachtige Hoorntrio van Johannes Brahms verschijnt in het voorjaar. Samen met violiste Bojidara Kouzmanova en pianist Thomas Beijer speelt hij een deel uit dat hoorntrio.

- Syrčne Saxofoonkwartet
Het Syrčne Saxofoonkwartet gooit hoge ogen met de cd Fresh, Sweet & Sturdy. In Podium Witteman speelt het kwartet muziek van George Gershwin.

In deze uitzending van Podium Witteman was Thomas Beijer te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman met de titel Julien Libeer, Lorenzo Gatto en Zeno Popescu werd uitgezonden op zondag 11 december door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie