Uitzending
Podium Witteman - 13-11-2016

13-11-2016

Podium Witteman

1722 x bekeken | 0 reacties
6
Miranda van Kralingen, het Ricciotti Ensemble, het Amatis Piano Trio en een compositie van Paul Witteman.

Pauls eigen compositie
Paul Witteman componeerde in de jaren 70 zijn eerste en enige werk voor het Ricciotti Ensemble. Paul droeg het op aan zijn dochter Gracia en gaf het haar naam. Door bijna alle betrokkenen vergeten heeft ‘Gracia’ decennialang stof liggen verzamelen in het archief van het orkest. Maar daar gaat deze zondag verandering in komen!

Miranda van Kralingen
Operazangeres Miranda van Kralingen neemt na 12 jaar afscheid als directeur van Opera Zuid. Hoewel ze in die functie ook kritiek oogstte mag ze terugkijken op een succesvolle periode waarin het opleiden van jong Nederlands talent en publieksvriendelijke operavernieuwing centraal stonden.

Zangeres Pitou
De jonge zangeres en songwriter Pitou bracht eerder dit najaar haar cd-debuut uit. In haar liedjes laat ze zich inspireren door klassiek, folk en wereldmuziek. In Podium Witteman zingt ze een heel verrassende eigen versie van het overbekende ‘Clair de lune’ van Claude Debussy.

Ricciotti Ensemble
Het Ricciotti Ensemble is hét pop-up-orkest van Nederland. Het symfonieorkest werd in 1970 opgericht onder het motto ‘Kunst de straat op’. Het orkest is houder van het wereldrecord ‘vliegende start voor orkest’: uit de bus, uitpakken, opbouwen en spelen in 1 minuut en 35 seconden. In Podium Witteman speelt het Ricciotti Ensemble een stuk van een verrassende componist.

Amatis Piano Trio
Het Amatis Piano Trio, vorig jaar finalist van de Dutch Classical Talent Award, komt optreden.

het ABC van Mike Boddé
Mike Boddé is in zijn ABC bij de ‘D’ aanbeland. We geven alvast een hint: het gaat om een instrument waarvan de historie ver voor het jaar nul begint.

De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 13 november door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie