Uitzending
Podium Witteman - Ruud Jacobs, Jan Terlouw en Fuse

Ruud Jacobs, Jan Terlouw en Fuse

Podium Witteman

18-12-2016

| 1908 x bekeken | 0 reacties
5
Kleindochter Heleen neemt haar opa Jan Terlouw mee. Ze vroeg hem een verhaal te schrijven voor een kerstconcert van het koor waar ze in zingt. Paul spreekt met Jan over zijn liefde voor de kunst en natuurlijk voor zijn kleindochter. Kamerkoor NEXT uit Utrecht zingt.

Ruud Jacobs is de vader van alle bassisten in de Nederlandse jazz. De 78-jarige bassist speelde met grootheden als Louis Armstrong en vormde meer dan 40 jaar samen met zijn broer Pim het hart van het Trio Pim Jacobs. Vanaf de jaren 60 tot aan haar overlijden in 2013 begeleidde hij de legendarische zangeres Rita Reys. In Podium Witteman komt Ruud Jacobs vertellen over zijn lange carrière en de o zo belangrijke rol van de contrabas in de jazz.

Wereldster violiste Lisa Batiashvili komt samen met een aantal strijkers van het Koninklijk Concertgebouworkest. Ze speelt een werk van een componist uit haar vaderland Georgië.

Celliste Mascha van Nieuwkerk van Fuse speelt de beroemde solo uit het langzame deel van het Tweede Pianoconcert van Johannes Brahms – een favoriet stuk van Paul Witteman.

In deze uitzending van Podium Witteman waren Ruud Jacobs en Jan Terlouw te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman met de titel Ruud Jacobs, Jan Terlouw en Fuse werd uitgezonden op zondag 18 december door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie