Uitzending
Podium Witteman - 30-10-2016

30-10-2016

Podium Witteman

1470 x bekeken | 0 reacties
7
Cor Bakker, Ivo Janssen en Fay Claassen
In zijn nieuwe theatertour speelt Cor Bakker samen met pianist Ivo Janssen en zangeres Fay Claassen. Ivo kreeg ooit pianoles van Cor en is uitgegroeid tot een gelauwerde Bach-pianist. Maar in deze show zijn de rollen omgedraaid. Cor gaat klassiek en Ivo light.

Merlijn Twaalfhoven
Componist en theatermaker Merlijn Twaalfhoven gaat op tournee met de voorstelling ‘A Postcard from Aleppo’. Samen met Abdelkader Benali en een groep Syrische vluchtelingen creëerde hij een korte opera op basis van postkaarten van mensen uit het oorlogsgebied. De voorstelling wil een stem geven aan hen die bezig zijn het vertrouwen te verliezen.

Viooltweeling
Alle muziek van Wolfgang Amadeus Mozart bij elkaar in 1 gigantische box. Floris Kortie zoekt uit of het allemaal de moeite waard is, met een optreden van vioolduo (en tweeling) Mayu en Takehiro Konoe.

Ragazze Quartet
Flitsend strijkkwartet Ragazze speelt het 12de strijkkwartet van Antonín Dvorák.

Meesterpianist Gavrylyuk
Alexander Gavrylyuk speelt de Études-Tableaux: nr. 9 van Sergej Rachmaninov.

Mike Boddé
Het ‘ABC van Mike Boddé’ is aanbeland bij de C. Zijn invulling gaan we niet verklappen, maar we kunnen wel melden dat saxofonist Remco Jak een muzikale bijdrage gaat leveren.

De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 30 oktober door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie