Uitzending
Podium Witteman - 8-1-2017

8-1-2017

Podium Witteman

1304 x bekeken | 0 reacties
7
Paul Witteman ontvangt operadiva's Eva-Maria Westbroek en Karin Strobos
In deze speciale aflevering heeft Paul Witteman twee Nederlandse operadiva’s aan tafel: de gearriveerde wereldster sopraan Eva-Maria Westbroek en de aankomende ster, de lyrische mezzosopraan Karin Strobos. Eva-Maria zingt de zwaarste rollen van vooral Wagner en Puccini in de belangrijkste operahuizen van de wereld. Karin blinkt internationaal uit in de lyrische rollen van Strauss, Mozart en Rossini en zingt daarnaast ook veel liederen. In Podium Witteman vertellen de diva’s over hun carrière en hun liefde voor het operarepertoire.

Ode aan de zang
Deze aflevering van Podium Witteman is een ode aan de zang. Karin Strobos zingt een aangrijpende lied uit de opera Porgy and Bess van George Gershwin. Tenor Frank van Aken, echtgenoot van Eva-Maria, een hoogtepunt uit Die Walküre van Richard Wagner. En bariton Thomas Oliemans zingt een Napolitaans Lied. Als verrassing horen we de jonge jazz-zangeres Kim Hoorweg in het swingende Little Unhappy Boy, met Mike Boddé achter de piano.

Orkest
Het Nederlands Philharmonisch Orkest is hét operaorkest van Nederland. Het begeleidt de zangers en opent de show met een Ouverture van Mozart.

De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 8 januari door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie