Uitzending
Podium Witteman - 1-1-2017

1-1-2017

Podium Witteman

1298 x bekeken | 0 reacties
7
Paul Witteman neemt samen met Mike Boddé en Floris Kortie de hoogtepunten van het afgelopen jaar door.

Het 2de jaar van Podium Witteman kende weer veel hoogtepunten. Tijd voor een terugblik. Tientallen musici en ensembles waren te gast en speelden de sterren van de hemel. Er kwamen wereldsterren als Menahem Pressler en Janine Jansen. En jonge talenten als Noa Wildschut en Maria Pedano.

Maestro Jules van Hessen vertelde over het klopmotief uit Beethovens Vijfde Symfonie en Herman Finkers gaf een geschiedenislesje ‘meerstemmig zingen’ met voorbeelden uit het Gregoriaans. Huisband Fuse speelde zoals altijd over alle genre-grenzen heen en nam regelmatig gastmusici mee, zoals de Syrische klarinettist Kinan Azmeh.

Tja, wat doe je dan, als je maar een uurtje hebt om van al dat moois de hoogtepunten te herhalen? We laten het over aan onze drie presentatoren. Paul, Floris en Mike gaan er voor zitten en mogen zelf hun favoriete optredens kiezen. Ze hebben keus uit 18 fragmenten en bepalen in gezamenlijk overleg de volgorde.

In deze uitzending van Podium Witteman waren Herman Finkers en Jules van Hessen te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 1 januari door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie