Uitzending
Podium Witteman - 6-11-2016

6-11-2016

Podium Witteman

1218 x bekeken | 0 reacties
7
Ralph van Raat
Aan de vooravond van de Amerikaanse verkiezingen vertelt meesterpianist Ralph van Raat over een van de bekendste en succesvolste componisten van deze tijd: John Adams. Ralph zal Paul uitleggen wat er zo bijzonder is aan de muziek van deze Amerikaan, componist van o.a. de opera’s ‘Nixon in China’ en ‘Doctor Atomic’. Ralph heeft de componist thuis bezocht en diens complete piano-oeuvre op cd gezet.

Fuse en JacobTV
Speciaal voor Fuse schrijft componist JacobTV een nieuw stuk met de presidentsverkiezingen als inspiratiebron. Daarbij worden beelden van toespraken van Trump en Clinton virtuoos gemonteerd tot een ritmische groove.

Steije Maurer
De 12-jarige Steije Maurer bespeelt de marimba en was onlangs finalist van het Koninklijk Concertgebouw Concours. Steije komt vertellen over zijn bijzondere instrument en speelt een bewerking van het bekende stuk ‘Asturias’ van Isaac Albéniz.

Doric String Quartet
Het Britse strijkkwartet Doric heeft in Engeland al ruimschoots hun sporen behaald. Nu zijn ze in Nederland. In de uitzending spelen ze Mendelssohn.

De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 6 november door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie