Uitzending
Podium Witteman - 20-11-2016

20-11-2016

Podium Witteman

1439 x bekeken | 0 reacties
6
Met Joyce DiDonato, Liza Ferschtman en Martijn Padding

Joyce DiDonato
De Amerikaanse mezzosopraan Joyce DiDonato is in Nederland met haar tournee: In War and Peace. De wereldster spreekt zich uit tegen wapenbezit en vóór gelijkheid en tolerantie. Ze gaat de wereld rond met een programma van barokaria’s van o.a. Händel en Purcell. In Podium Witteman zingt ze een aria uit de opera Giulio Cesare van Händel.

Liza Ferschtman
In december gaat violiste Liza Ferschtman op tournee met de Rozenkrans-sonates van de Duitse componist Heinrich Ignaz von Biber – kamermuziek uit de Barok met een mystiek religieuze connotatie. Biber wijdde elk deel van zijn virtuoze sonates aan een bijzondere gebeurtenis uit de levens van Jezus en Maria. Liza speelt samen met klavecinist Guillermo Brachetta.

Martijn Padding
Componist Martijn Padding krijgt de Johan Wagenaarprijs 2016 van de Gemeente Den Haag. Deze oeuvreprijs voor componisten is uniek in Nederland en wordt eens in de vier jaar uitgereikt. In zijn muziek speelt Padding een spel met Nederlandse tradities. In Podium Witteman breekt hij een lans voor het harmonium. Dirk Luijmes en Orkest de Ereprijs komen spelen!

Fuse
Fuse stort zich op de Amerikaanse folkmuziek van banjospeler Béla Fleck en contrabassist Edgar Meyer.

De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 20 november door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie