Uitzending
Podium Witteman - 26-4-2015

26-4-2015

Podium Witteman

2488 x bekeken | 0 reacties
6
Met Lavinia Meijer, een première van componist Frank Martin, het Amstel Quartet in de Shuffle, het Nationaal Kinderkoor en Zapp4.

Harpiste Lavinia Meijer is te gast bij Paul Witteman. Ze vertelt over haar nieuwe CD ‘Voyage’, met muziek van o.a. Claude Debussy, Erik Satie en Maurice Ravel, en natuurlijk treedt ze op.

In de Shuffle staat de saxofoon centraal. Mike Boddé onderzoekt de mogelijkheden van dit instrument samen met het Amstel Quartet (sopraansaxofoon, altsaxofoon, tenorsaxofoon en baritonsaxofoon), zangeres Klaartje van Veldhoven, zanger Philippe Elan en jazzpianist Rembrandt Frerichs.

De 100-jarige weduwe van de Zwitserse componist Frank Martin (1890 – 1974), Maria Martin-Boeke heeft een nieuw ontdekt werk van hem nog nooit gehoord. Mezzosopraan Cora Burggraaf zingt de wereldpremière van dit lied speciaal voor haar in de studio.

Jordi Savall

Het Nationaal Kinderkoor bestaat 25 jaar en op 25 april geven ze o.l.v. Jordi Savall een jubileumconcert in Utrecht. In de studio daarom een optreden van dit bijzondere koor en een reportage over het concert in Utrecht.

We kijken vooruit naar het Koningsdagconcert op 27 april met een optreden van strijkkwartet Zapp4.

Floris Kortie neemt weer de quiz voor zijn rekening en bespreekt wat hem deze week is opgevallen in de wereld van de klassieke muziek, en Mike Boddé geeft vanachter zijn vleugel zijn unieke kijk op de onderwerpen.

In deze uitzending van Podium Witteman waren Lavinia Meijer, Jordi Savall en Cora Burggraaf te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 26 april door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie