Uitzending
Podium Witteman - 19-4-2015

19-4-2015

Podium Witteman

2559 x bekeken | 0 reacties
6
Met trompettist Eric Vloeimans en Oliver’s Cinema, Cappella Amsterdam, Jan Brokken over de Singing Revolution en het Cello8ctet in de Shuffle.

Deze week spreekt Paul Witteman trompettist Eric Vloeimans over filmmuziek. Zijn trio Oliver’s Cinema bestaat naast Vloeimans uit accordeonist Tuur Florizoone en cellist Jörg Brinkmann. Vloeimans legt uit hoe de bijzondere samenwerking is ontstaan en hoe Florizoone hem leerde houden van het geluid van de accordeon.

Violiste Arabella Steinbacher speelt een stuk van Sergej Prokofjev.

Wereldberoemd pianist Alexandre Tharaud speelt een stuk van Domenico Scarlatti.

Schrijver Jan Brokken vertelt over de geschiedenis van de Baltische staten en de ‘Singing Revolution’ die daar plaatsvond in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw. Mede door deze geweldloze revolutie kregen de Baltische staten hun onafhankelijkheid terug. Kamerkoor Cappella Amsterdam zorgt o.l.v. Daniël Reuss voor bijpassende muziek van Arvo Pärt.

Het Cello8ctet Amsterdam koppelt deze week in de Shuffle muziek van Philip Glass, Sting en Paul Simon met 8 cello’s aan elkaar.

Huispianist Mike Boddé en muzikale spin in het web Floris Kortie geven weer hun totaal eigen kijk op de muziekwereld.

In deze uitzending van Podium Witteman waren Jan Brokken en Eric Vloeimans te gast. Door Daniel Reuss werd er opgetreden in deze uitzending van Podium Witteman. De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 19 april door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie