Uitzending
Podium Witteman - 5-4-2015

5-4-2015

Podium Witteman

2454 x bekeken | 1 reacties
6
Barbara Hannigan en Reinbert de Leeuw, Jan Willem de Vriend en het Farkas Quintet, pianist Julien Libeer en Fuse in de Shuffle met Mike Boddé.

Op deze eerste Paasdag is sopraan en dirigent Barbara Hannigan te gast. Op haar verzoek schuift ook haar mentor en vriend, dirigent en pianist, Reinbert de Leeuw aan. Hannigan vertelt over haar ongewone carrière en haar enorme succes. Samen met Reinbert de Leeuw treedt ze op.

Dirigent Jan Willem de Vriend vertelt over andere religieuze muziek dan de Matthäus Passion. Religie is al sinds het onstaan van de muziek een inspiratiebron voor veel componisten. De Vriend gaat dieper in op de religeuze werken van Joseph Haydn en het Farkas Quintet speelt een deel van 'Die Sieben letzten Worter unseres Erlözers am Kreuze'.

Floris Kortie werd deze week helemaal enthousiast over de voorstelling De terugkeer van Hans en Grietje van Orkater en Het Balletorkest en ging langs bij een uitvoering.

De beroemde Portugese pianist Maria João Pires heeft een protegé: de Belgische pianist Julien Libeer. Libeer vertelt over zijn samenwerking met Pires en uiteraard treedt hij op.

Mike Boddé en Fuse verbinden barokmuziek en Led Zeppelin met elkaar in de Shuffle.

In deze uitzending van Podium Witteman waren Reinbert de Leeuw en Jan Willem de Vriend te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 5 april door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie