Uitzending
Podium Witteman - 29-3-2015

29-3-2015

Podium Witteman

2431 x bekeken | 0 reacties
7
Ton Koopman en Jos van Veldhoven over Bachs Matthäus Passion, Ellen ten Damme en het Ricciotti Ensemble, en saxofoonensemble Vento do Norte.

Zoveel Matthäus Passions, zoveel uitvoeringen. In deze passieperiode valt er niet aan te ontkomen: Twee Bach-kopstukken en doorgewinterde passie dirigenten Ton Koopman en Jos van Veldhoven zijn te gast. Samen met Paul Witteman nemen ze verschillende uitvoeringen van de Matthäus Passion van J.S. Bach van de afgelopen decennia door en ontleden ze de Nederlandse fascinatie voor dit werk.

Ellen ten Damme en het Ricciotti Ensemble koppelen in de Shuffle The Doors en David Bowie aan Kurt Weill en Bertolt Brecht via de Alabama Song. Mike Boddé komt achter de piano vandaan en zingt, terwijl Ton Koopman hem begeleidt op een kistorgel.

En muziek van Barber op 9 saxofoons, door saxofonist Henk van Twillert en zijn ensemble Vento do Norte.

Jonge én oude topmusici: het komt samen in de quatre mains uitvoering van pianisten Daniël Wayenberg (85) en Martin Oei (19).

De presentatie was in handen van Paul Witteman, Ellen ten Damme, Ton Koopman en Jos van Veldhoven. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 29 maart door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie