Uitzending
Podium Witteman - 6-9-2015

6-9-2015

Podium Witteman

1985 x bekeken | 0 reacties
7
In de eerste uitzending van Podium Witteman ontvangt presentator Paul Witteman sopraan Annemarie Kremer, Sibelius-liefhebber Mart Smeets en meester-pianist Alexander Gavrylyuk. De huisband FUSE is weer van de partij, Mike Boddé zit achter de vleugel, en muzikale spin-in-het-web Floris Kortie gaat op zoek naar bijzondere muzikale nieuwtjes.

De reisopera speelt Puccini's exotische opera Madama Butterfly. Annemarie Kremer zingt de hoofdrol en zij vertelt over het tijdloze liefdesdrama. Mart Smeets vertelt over zijn liefde voor de Finse componist Jean Sibelius, die dit jaar 150 jaar geleden geboren werd. Meester-pianist Alexander Gavrylyuk treedt op en vertelt over het derde pianoconcert van Sergei Rachmaninov, dat hij in het Gergiev Festival zal gaan spelen. Het Toonkunstkoor geeft ons hoop in zware tijden, door muziek van Verdi.

Eerder is gecommuniceerd dat Tania Kross aanwezig zou zijn in de uitzending. Helaas moest zij wegens overmacht afzeggen.

Podium Witteman omarmt de wereld van de klassieke muziek, maar zoekt ook de grenzen op met andere genres zoals pop, wereldmuziek, of jazz. Met ruimte voor bijzondere verhalen, jong talent en optredens van topmusici.

In deze uitzending van Podium Witteman waren Mart Smeets en Tania Kross te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 6 september door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie