Uitzending
Podium Witteman - 17-5-2015

17-5-2015

Podium Witteman

2934 x bekeken | 0 reacties
8
Gastsamensteller Mike Boddé
Ons baken achter de piano Mike Boddé is gastsamensteller voor de laatste uitzending van het seizoen.

Pianist en cabaretier Mike Boddé is wekelijks de muzikale sidekick van Paul Witteman. Vanachter de piano laat hij zijn licht schijnen op alles wat de revue passeert. Deze week gaat hij een stapje verder: hij is de gastsamensteller van deze aflevering.

In deze speciale uitzending praat Paul Witteman met Mike Boddé over de rol die muziek in zijn leven speelt en dat levert een mooie mix aan verhalen en optredens op. Met Fuse speelt Mike een stuk dat hij ooit over de hond van zijn broer schreef. Mondharmonicaspeler Hermine Deurloo (bekend van het muziekje van de UNOX-reclame) is te gast: Mike is bezeten van haar geluid. De Duitse stercellist Daniel Müller-Schott speelt één van Mike’s favoriete stukken van Rachmaninov en ook Louis van Dijk (73) is te gast. Hij is Mike’s grote held en samen improviseren ze op Bach. Pianist Thomas Beijer speelt Mikes favoriete prelude van Chopin, en zangeres Lillian Vieira zingt speciaal voor Mike een liedje van Elis Regina.

Mike Boddé is cabaretier, pianist en componist. Hij werd bekend door zijn duo met Thomas van Luyn, en door zijn satirische bijdrage aan programma’s als Kopspijkers en Cojones. De laatste jaren maakte hij bij de NTR diverse programma’s over zijn liefde voor (klassieke) muziek.

In deze uitzending van Podium Witteman waren Thomas Beijer en Louis van Dijk te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 17 mei door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie