Uitzending
Podium Witteman - 13-9-2015

13-9-2015

Podium Witteman

1661 x bekeken | 0 reacties
7
Paul Witteman richt een monument op voor een tenor die zong bij heel merkwaardige omstandigheden: tijdens een hersenoperatie.

Er is een tijd geweest dat ik een beetje neerkeek op zingen. Dat was omdat ik het zelf deed. Dan kan iedereen het, dacht ik. Maar tussen een aardige stem hebben en goed zingen, is een wereld van verschil. Tijdens mijn studie schoolmuziek op het conservatorium, kon iedereen in de klas beter zingen dan ik. Zelfs het lied: ik ben met Catootje naar de Botermarkt gegaan kwam er zo beroerd uit, dat mijn leraar betwijfelde of Catootje de excursie zou overleven. Ik hield teleurgesteld op met zingen. Want wat ik daar leerde: goed zingen is moeilijk. Je doet het met je stem, je buik, met je brein, eigenlijk met je hele lichaam. Probeer het maar eens. Niet in de badkamer maar voor de microfoon. Probeer het maar eens op een podium voor een volle zaal. Probeer het maar eens als je niet fit bent. Probeer het maar eens met een tumor in je kop. Probeer het maar eens tijdens een hersenoperatie. Dat is gebeurd. Dat blijkt uit een filmpje dat op you tube door 1,5 miljoen mensen is bekeken.

Te zien is hoe de zanger een lied van Schubert zingt terwijl een chirurg (godzijdank buiten beeld) een tumor wegsnijdt uit zijn hersenen.

De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 13 september door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie