Uitzending
Podium Witteman - 22-3-2015

22-3-2015

Podium Witteman

1422 x bekeken | 1 reacties
7
Pierre Boulez wordt 90, het Naïri Quartet brengt muziek van Sjostakovitsj en het Rembrandt Frerichs Trio speelt nieuwe muziek op oude instrumenten.

Belangrijk boegbeeld van de moderne klassieke muziek, componist en dirigent Pierre Boulez, bereikt op 26 maart de leeftijd van 90 jaar. Dirigent Ed Spanjaard, met zijn Nieuw Ensemble pleitbezorger van hedendaagse klassieke muziek, staat stil bij het leven en werk van Boulez.

Het boek ‘Symfonie van honger, dood en hoop’, over Symfonie nr.7 , een van de oorlogs-symfonieën van Dmitri Sjostakovitsj, van de hand van de Britse auteur Brian Moynahan, is eind 2014 in het Nederlands vertaald. NRC-journalist Michel Krielaars praat over het boek en de symfonie van de Russische componist, die werkte onder het dictatoriale regime van Stalin. Het Naïri Kwartet treedt op met muziek van Sjostakovitsj.

Door Ed Spanjaard werd er opgetreden in deze uitzending van Podium Witteman. De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 22 maart door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie