Uitzending
Podium Witteman - 12-4-2015

12-4-2015

Podium Witteman

2422 x bekeken | 1 reacties
5
Met The Spirit of Gambo, pianist Ralph van Raat over minimal music en Fuse en Mike Boddé in de Shuffle.

De Portugese Fadozangeres Cristina Branco is te gast. Ze toert door Nederland met haar nieuwe theaterprogramma en komt zingen in de studio.

Pianist Ralph van Raat schuift aan bij Paul, na een doorgehaalde nacht op het World Minimal Festival in Amsterdam. Hij speelde in de nacht van zaterdag op zondag onafgebroken minimal muziek van componisten Dennis Johnson en Joep Franssens.

Freek Borstlap vertelt over de viola da gamba, een bijzonder strijkinstrument uit de Barok. Hij treedt op met zijn ensemble The Spirit of Gambo.

Huispianist Mike Boddé springt door de muziekgeschiedenis heen in de Shuffle met strijkersformatie Fuse. Dit keer zetten ze de beste klassieke én jazz-standards neer. Onze muzikale spin in het web Floris Kortie neemt de muzikale actualiteit door.

NB: Eerder is gecommuniceerd dat violiste Liza Ferschtman en pianist Enrico Pace te gast zouden zijn in deze uitzending. Dit optreden is komen te vervallen. Ook het eerder aangekondigde onderwerp met Maarten 't Hart en Virpi Räisänen over Sibelius vervalt.

In deze uitzending van Podium Witteman was Ralph van Raat te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Podium Witteman werd uitgezonden op zondag 12 april door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie