Uitzending
Pluijm Op Pad - Ierland

Ierland

Pluijm Op Pad

22-12-2009

| 2253 x bekeken | 0 reacties
5
Deze week neemt René jullie graag mee naar Ierland.

Ierland staat bekend om haar lokaal en ambachtelijk geproduceerde ingrediënten. Een goudeerlijke keuken, beïnvloed door het landschap, het klimaat en geschiedenis van het land.
René gaat ook hier weer op zoek naar mooie locale producten.

Het imago van de Ieren is al net zo ruig als de rotsen en de zee hier. Vikingen stichtten hier in de middeleeuwen de eerste steden. De Ieren moesten het opnemen tegen de Fransen doorstonden de Engelse overheersing. Maar ondanks alle tegenslagen bleef het Ierse volk trots overeind.
Tijdens René zijn zoektocht naar locale producten, komt hij op tal van plaatsen, die voor jou ook geweldig zijn om te bezoeken. Mocht je naar aanleiding van de uitzending zin hebben gekregen om zelf naar Ierland te gaan, dan hebben we hier een paar tips voor je:

Eén van de absolute hoogtepunten van onze reis door Ierland, was het verblijf in het Rathmullan House in de county Donegal. Het landschap is er overweldigend, ruige Ierse rotskusten en veel groen. Het hotel ligt direct aan zee, en al denk je niet meteen aan Ierland voor een strandvakantie, dit is een superplek om een heerlijk weekje te relaxen. Je kunt in de directe omgeving paardrijden, vissen en wandelen. Het hotel voorziet in een heerlijk zwembad, luie stoelen bij een open haard, faciliteiten voor kinderen en een uitstekend restaurant met sympathieke chefkok Ian Orr achter de pannen. Een aanrader!

René ging in Ierland onder meer op bezoek bij Silke Cropp, producente van eerlijke, rauwmelkse Ierse kazen. Je kunt haar verschillende soorten geiten- en schapenkazen (Corleggy Cheeses) in heel Ierland, onder meer op markten, kopen. Maar de èchte avonturier gaat natuurlijk, net als René de zoektocht aan naar haar boerderij. Silke laat je graag zien hoe ze haar kazen maakt.

Aan het einde van zijn zoektocht mocht René koken voor Sir Jack Leslie. De 92-jarige Sir Jack is één van de laatste telgen van de familie Leslie die nog in het oude kasteel van de familie woont. Castle Leslie is tegenwoordig tevens een hotel, en hier logeren is een meer dan bijzondere belevenis. Een romantische plek voor bijvoorbeeld je huwelijksreis! Het kasteel is helemaal in authentieke sfeer hersteld, maar de kamers zijn voorzien van alle luxe van vandaag. En iedere hotelkamer heeft zijn eigen stijl! Het hotel beschikt over wellness faciliteiten, er is een kookschool, je kunt paardrijden en vissen. En je kunt fantastisch wandelen zonder zelfs maar het landgoed te verlaten. Trouwens, een wandeling door de zalen en gangen van het kasteel is ook een must-do. Eén klein minpuntje: mensen van onze crew misten een tv op de kamer. Dat hoort niet in een kasteel, vinden de beheerders. Tja, geef ze daar maar eens ongelijk in...

De presentatie was in handen van Rene Pluijm. Deze uitzending van het programma Pluijm Op Pad met de titel Ierland werd uitgezonden op dinsdag 22 december door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie