Uitzending
Pluijm Op Pad - Algarve

Algarve

Pluijm Op Pad

1-12-2009

| 3389 x bekeken | 0 reacties
7
Algarve
Deze week is René in de Algarve, in Portugal. Prachtig strand, fijne terrasjes, en zelfs in het late najaar is het er nog heerlijk warm. René is hier om de smaken van het land te proeven en de locale eetcultuur te ontdekken.

De Algarve verschilt qua klimaat duidelijk van de rest van Portugal. Door de warme luchtstroming vanuit Noord Afrika is het weer het hele jaar door mild en warm. Tel daar de prachtige stranden bij op en je begrijpt dat dit een razendpopulaire vakantiebestemming is. Maar de Algarve is veel meer dan dat. De Algarve was in de late middeleeuwen de thuishaven van zeevaarders en ontdekkingsreizigers. Halverwege de 18e eeuw werd het gebied geteisterd door een zware aardbeving. Maar het kalme boerenleven is hier altijd onverstoorbaar doorgegaan, zelfs tegenwoordig, nu de toeristen jaarlijks de stranden overspoelen. Rijd enkele kilometers landinwaarts en je waant je honderd jaar terug.

Tijdens onze trip aan de Algarve zijn we een paar leuke adresjes tegengekomen, hieronder staan een aantal tips voor je eigen trip naar dit prachtige land.

Als je vakantie viert in de Algarve, is een autorit naar het binnenland absoluut de moeite waard. In prachtige historische stadjes als Silves en Monchique, lijkt het alsof je honderd jaar teruggaat in de tijd. Wij bezochten in Monchique een Medronhostokerij. Medronho is de naam van een gedestilleerd drankje, maar ook de naam van het vruchtje waarvan het gemaakt wordt. Je kunt deze stokerij zelf ook bezoeken. De vruchten en het drankje kun je proeven, en het historische huisje bezoeken waar René op open vuur cataplana heeft gekookt.

Zoek je een echt luxe hotel om te overnachten in de Algarve? Dan zou je een verblijf kunnen boeken in Vila Joya, in Gale bij Albufeira. Oké, goedkoop is het beslist niet, maar dan mag je ook wat verwachten. Een paradijs aan zee! Een heerlijk privestrand, kamers met een verbluffend uitzicht op zee en een fantastische spa waar je weer helemaal tot jezelf komt. En Vila Joya heeft het enige restaurant met twee Michelinsterren in heel Portugal, waar je kunt genieten van alle heerlijkheden van chefkok Dieter Koschina.

De Algarve ligt bijna in zijn geheel aan de kust, dus als je een visliefhebber bent, kom je hier zeker aan je trekken. Bezoek dan net als René de vismarkt bij de vissershaven in Olhao. Hier vind je dagelijks de meest verse schatten uit de zee. Zorg wel dat je op tijd bent, de markt is geopend op dinsdag t/m zaterdag van 7 tot 15 uur.

René nam de sardines die hij kocht, mee naar het restaurantje Tasquinha do Manel, waar kok Manel Deus ze voor René klaarmaakte op de grill. Maar ook zonder dat je zelf je vis bij je hebt, is het leuk om dit authentieke restaurantje te bezoeken. Manel is een rasechte tovenaar met de houtskoolgrill en verse vis.

Deze uitzending van het programma Pluijm Op Pad met de titel Algarve is uitgezonden op dinsdag 1 december door RTL4. De presentatie was in handen van Rene Pluijm.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie