Uitzending
Pauw & Witteman - 14-5-2008

14-5-2008

Pauw & Witteman

1299 x bekeken | 0 reacties
6
Deze keer te gast in Pauw & Witteman: Midas Dekkers, Tineke Ceelen, Frank de Grave en Aad Ouborg

Midas Dekkers
Schrijver en bioloog Midas Dekkers schrijft het Boekenweekessay voor de Boekenweek 2009. Het nieuwe thema van de Boekenweek is 'Dieren' en daar weet Dekkers zo'n beetje alles van. Hij schreef talloze verhalen, essays en boeken over dieren en hun relatie met de mens.

Tineke Ceelen
Tineke Ceelen is de directeur van Stichting Vluchteling. Ze wilde poolshoogte nemen en hulp bieden in Birma dat onlangs zwaar werd getroffen door de cycloon Nargis. Tienduizenden mensen zijn omgekomen, sommige schattingen maken melding van honderdduizend slachtoffers en miljoenen Birmezen die onmiddelijk hulp nodig hebben. Eurocommissaris Louis Michel vertrok vandaag naar de Birmese hoofdstad Rangoon om de junta ertoe te bewegen meer hulp toe te laten. Als de junta de getroffen bevolking verder laat verkommeren dan sluiten Duitsland en Frankrijk een humanitaire interventie niet uit.

Foto's uit Birma
Ceelen kwam niet verder dan de grens in Thailand. Daar kreeg ze van hulpverleners die terugkeerden uit Birma verschillende foto's. Zij maakten de foto's in het rampgebied. De foto's laten ontredderde slachtoffers zien, opgeblazen lichamen van mensen en dieren en onder water gelopen dorpen. Sommige foto's zijn schokkend.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 14 mei door de VARA en de NPS. Te gast waren Frank de Grave, Midas Dekkers, Aad Ouborg en Tineke Ceelen. De presentatie was in handen van Paul Witteman en Jeroen Pauw.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie