Uitzending
Pauw & Witteman - 16-5-2008

16-5-2008

Pauw & Witteman

1969 x bekeken | 0 reacties
6
Deze keer te gast in Pauw & Witteman: Alexander Pechtold, Peter R. de Vries, Cisca Dresselhuys en Johan Derksen

Alexander Pechtold
Onder zijn leiding beleefde het zieltogende D66 een ware wederopstanding. Na de Tweede-Kamerverkiezingen in 2006 hielden de democraten drie zetels over. Inmiddels staat de partij van Pechtold op zes zetels winst in de Politieke Barometer. Pechtold speelt een opvallende rol in de oppositie. Hij richt zich enerzijds tegen de door hem gesignaleerde betutteling door het huidige kabinet en anderzijds zet hij zich af tegen het populisme van Wilders en Verdonk.

Peter R. de Vries
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries beleefde begin dit jaar zijn 'finest hour' toen hij een undercover reportage maakte over Joran van der Sloot. Hierin probeerde De Vries aannemelijk te maken dat Van der Sloot steeds had gelogen tegen politie en justitie over de verdwijning van Natalee Holloway. De Vries kondigde zijn reportage aan in Pauw & Witteman en kwam daags na de uitzending nogmaals langs om na te praten. Zijn reportage had een recordaantal van zeven miljoen kijkers getrokken. Een maand daarvoor had De Vries nog met Joran en zijn ouders in Pauw & Witteman rond de tafel gezeten. Na deze uitzending volgde het geruchtmakende 'wijnincident'.
Vanavond kijkt De Vries terug op alle commotie rond de 'zaak Van der Sloot'.

Cisca Dresselhuys
Dresselhuys nam in maart afscheid als hoofdredactrice van het feministische maandblad Opzij. 27 jaar gaf Dresselhuys leiding aan het blad en ze blijft één van de belangrijkste boegbeelden van vrouwenemancipatie in Nederland.

Johan Derksen
Vandaag bracht bondscaoch Marco van Basten zijn voorselectie terug tot 25 spelers. Van Basten heeft tot 28 mei om zijn uiteindelijke selectie van 23 internationals bekend te maken. Emanuelson, Maduro, Koevermans en Kew Jaliens gaan in elk geval niet mee naar Bern. Johan Derksen gaf het afgelopen jaar met enige regelmaat zijn ongezouten commentaar op Van Basten en zijn elftal. Hoe schat hij de kansen in van Oranje"?

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 16 mei door de VARA en de NPS. Te gast waren Alexander Pechtold, Cisca Dresselhuys, Johan Derksen en Peter R. de Vries. De presentatie was in handen van Paul Witteman en Jeroen Pauw.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie