Uitzending
Pauw & Witteman - 6-5-2009

6-5-2009

Pauw & Witteman

1467 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Guy Verhofstadt, Joop Munsterman en Johan Derksen.

Guy Verhofstadt
Verhofstadt blikt vooruit op Europese verkiezingen
De voormalige Belgische premier Guy Verhofstadt is Europeaan in hart en nieren. Afgelopen week verscheen van zijn hand het boek De uitweg uit de crisis. Hoe Europa de wereld kan redden. In het boek pleit de ex-premier voor een crisisaanpak waarin Europa centraal staat. Hierbij is geen plaats voor protectionisme. Hoe denkt Verhofstadt Europa weer populair te maken? Met de Europese parlementsverkiezingen in zicht lijken er nog weinig politieke partijen volmondig ja te zeggen tegen Europa. Ook de publieke opinie is doordrongen van een behoorlijk dosis Euro-scepsis.

Johan Derksen
Marco van Basten vindt dat hij zijn doelstellingen met Ajax dit jaar niet heeft gehaald. Hij acht het ook niet mogelijk volgend jaar wel zijn doelstellingen te halen. Met die conclusie heeft Van Basten vandaag per direct zijn functie als hoofdtrainer neergelegd. Afgelopen zondag bereikte Ajax een dieptepunt na een wisselvallig seizoen. Tegen Sparta ging Van Bastens team onderuit met 4-0. Het was Ajax' zevende verloren uitwedstrijd in de Eredivisie in dit seizoen. Hoofdredacteur van Voetbal International Johan Derksen uitte eerder stevige kritiek op Van Basten als bondscoach. Volgens Derksen had Van Basten voor het trainerschap bij Ajax te weinig ervaring.

Joop Munsterman
In 2004 stond FC Twente aan de rand van de afgrond. De club was bijna failliet toen Joop Munsterman aantrad als voorzitter. Via het plan FC Twente in de steigers moest de trots van Enschede weer financieel gezond worden en met de beste erediviseclubs kunnen concurreren. Vorig jaar eindigde FC Twente als vierde en speelde haalde in de play offs de voorronde van Champions League. Dit jaar ging het sportief gezien nog beter. De Tukkers hebben een tweede plek veiliggesteld en zijn weer zeker van de Champions League voorronde. Munsterman is tevens topman van uitgeversconcern Wegener. Hij begon ooit als schoonmaker bij Dagblad Tubantia.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 6 mei door de VARA en de NPS. Te gast waren Guy Verhofstadt, Johan Derksen en Joop Munsterman. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie