Uitzending
Pauw & Witteman - 9-5-2008

9-5-2008

Pauw & Witteman

1448 x bekeken | 0 reacties
6
Vrijdag te gast: minister Gerda Verburg, Adriaan van Dis en Hans Pool.

Gerda Verburg
Minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en minister Koenders voor Ontwikkelingssamenwerking (OS) investeren vijftig miljoen euro extra in versterking van de landbouw in ontwikkelingslanden. Hiermee willen zij de economische groei in deze landen bevorderen, productiviteit en duurzaamheid van de landbouw verbeteren, armoede op het platteland bestrijden, en voedselzekerheid vergroten.

Adriaan van Dis en Hans Pool
Adriaan van Dis en regisseur Hans Pool ontvangen de Zilveren Nipkowschijf gewonnen voor de VPRO-documentaireserie Van Dis in Afrika. De jury, bestaande uit radio- en televisierecensenten, roemt de betrokkenheid en het mededogen van het duo voor de gecompliceerde werkelijkheid in Afrika.

Bart Philtjens en Geertui Praet
Baby Donna mag in Nederland blijven. Dat heeft de rechtbank in Utrecht woensdag bepaald in een zaak die was aangespannen door de biologische vader van Donna Bart Philtjens. Philtjens had de baby verwekt bij een Vlaamse draagmoeder, omdat zijn eigen vrouw onvruchtbaar is. Tegen de afspraken in verkocht de draagmoeder de baby echter aan Nederlandse pleegouders. Philtjes en zijn vrouw Geertrui Praet hebben geen omgangsregeling. Vanavond reageren ze op de uitspraak.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 9 mei door de VARA en de NPS. Te gast waren Adriaan van Dis, Gerda Verburg en Hans Pool. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie