Uitzending
Pauw & Witteman - 5-5-2008

5-5-2008

Pauw & Witteman

1460 x bekeken | 0 reacties
7
Deze keer te gast in Pauw & Witteman: Barbara de Loor, Hans Sahar, Hero Brinkman en Michael de Werd

Barbara de Loor
Dertien jaar schaatste Barbara de Loor op het hoogste niveau. Op haar palmares staan onder andere een overwinning op 1000 meter in Inzell tijdens het WK Afstanden en een derde plaats op het EK Allround. In 2006 hing De Loor definitief haar schaatsen aan de wilgen en richtte zich op heel andere zaken. Ze won onder andere 'Dancing with the stars' en binnenkort verschijnt haar eerste boek 'Lekker!'. Hierin onthult zij haar levenwijze als schaatster. Wat De Loor moest doen en laten om in vorm te blijven, te herstellen van blessures en wat ze deed om gewoon lekker in haar vel te zitten. Met tips van de professionals die haar begeleidden en interviews met haar inspirators.

Hans Sahar
Met 'Hoezo bloedmooi' debuteerde Hans Sahar in 1995 als eerste allochtoon van de tweede generatie met een Nederlandse roman. Hij werd in 1974 geboren in Marokko, groeide op in Den Haag, ging het criminele pad op tot hij na de tuchtschool zijn leven beterde en begon met schrijven. Zijn nieuwe roman 'De gebroeders Boetkaboet' gaat over Fadil die probeert een keurig leven te lijden. Zijn broer en beste vriend gaat helemaal op in het islamitische geloof en radicaliseert in rap tempo.
'De gebroeders Boetkaboet' ligt vanaf 13 mei in de boekhandel.

Hero Brinkman
PVV-Tweede-Kamerlid Hero Brinkman is net terug van een bezoek aan Uruzgan. Samen met zeven collega's nam Brinkman poolshoogte bij de Nederlandse militairen die bezig zijn met de ISAF-missie. Omringd door een kordon veiligheidstroepen kwamen de parlementariėrs voor het eerst buiten de poort van Kamp Holland. Vanavond doet PVV'er Brinkman verslag van zijn ervaringen buiten de poort.

Verder staat de halfjaarlijkse ontmoeting van parlementaire delegaties uit Nederland, de Antillen en Aruba op stapel. Dit Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties (POK) wordt in juni in Den Haag gehouden. Het vorige POK zorgde voor ophef omdat de Antilliaanse Statenleden Brinkman niet in hun parlement wilden toelaten. De volksvertegenwoordigers ervaarden uitspraken van de PVV'er als beledigend. Brinkman noemde de Antillen een "roversnest" en volgens hem waren de politici "grotendeels corrupte boeven". Voor het komende POK moet Brinkman gebonden worden aan gedragsregels, vindt de Antilliaanse delegatieleider Atocho. Brinkman reageert.

Michael de Werd
De Werd is correspondent in Oostenrijk. Hij volgt de ontwikkelingen rond de zaak Fritzl op de voet. Eind april werd het Oostenrijkse plaatsje Amstetten wereldnieuws toen bleek dat Josef Fritzl zijn dochter Elisabeth 24 jaar lang had opgesloten in zijn kelder. Hij verwekte zeven kinderen bij haar. Fritzl voedde met zijn vrouw drie kinderen op, drie verbleven bij hun moeder in de kelder en een zevende kind stierf naar de geboorte. Rudolf Mayer, de advocaat van Fritzl, wil zijn clļėnt psychisch laten onderzoeken. De raadsheer denkt dat Fritzl verminderd toerekeningsvatbaar is omdat hij zou lijden aan een psychische aandoening.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 5 mei door de VARA en de NPS. Te gast waren Barbara de Loor en Hero Brinkman. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie