Uitzending
Pauw & Witteman - 12-5-2008

12-5-2008

Pauw & Witteman

1821 x bekeken | 0 reacties
6
Maandag te gast: Javier Guzman, Garrie van Pinxteren en Frits van Oostrom

Javier Guzman
Javier Guzman staat binnenkort met zijn autobiografische en bejubelde voorstelling Delirium in Carré. Met deze voorstelling sleepte Guzman in november de prestigieuze award Neerlands Hoop binnen. In de voorstelling vertelt hij openhartig en vol zelfspot over zijn alcoholverslaving en het afkicken daarvan.

Garrie van Pinxteren
In centraal China heeft zich maandag een zeer zware aardbeving voorgedaan. Het epicentrum, lag ruim 90 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad van de provincie Sichuan, Chengdu. De beving had een kracht van 7,5 op de schaal van Richter volgens de laatste meldingen van onder meer het Amerikaanse geografische instituut USGS. De aardbeving heeft in de provincie Sichuan zeker 8533 mensen het leven gekost. Dat maakte het staatspersbureau Xinhua bekend op gezag van het bestuur van Sichuan. Vermoedelijk loopt het dodental nog verder op. Garrie van Pinxteren was jarenlang correspondent in China. Zij praat ons bij met het laatste nieuws. Ook bespreken we met haar de voorbereidingen voor de Olympische Spelen onder deze nieuwe situatie.

Frits van Oostrom
Historicus Frits van Oostrom neemt afscheid als president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Van Oostrom won in 1996 de Ako-literatuurprijs voor zijn meesterwerk Maerlants Wereld. Als president van de akademie maakt Van Oostrom zich zorgen of Nederland zijn vooraanstaande positie in de wetenschap wel kan vasthouden. Vorige week vierde de Akademie zijn 200 jarig bestaan in aanwezigheid van koningin Beatrix en illusionist Hans Klok. In juli organiseert de akademie een massa-experiment met de supporters van Feyenoord.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 12 mei door de VARA en de NPS. Te gast waren Javier Guzman en Frits van Oostrom. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie