Uitzending
Pauw & Witteman - 1-5-2008

1-5-2008

Pauw & Witteman

1673 x bekeken | 0 reacties
6
Vanavond te gast in Pauw & Witteman: Lilianne Ploumen, Aad van den Heuvel en Willem Post

Lilianne Ploumen
Sinds september vorig jaar is Ploumen de voorzitter van de PvdA. Vlak na haar uitverkiezing zei ze dat de PvdA naar links moest opschuiven, dat in de partij meer gedebatteerd moest worden en Wouter zich meer moest profileren als partijlieder en minder als minister van FinanciŽn. Onder Ploumens voorzitterschap is de partij in zwaar weer beland. De PvdA doet het niet goed in de peilingen en sommige PvdA-ministers worden in de commentaren aangewezen als de zwakste bewindslieden. Wat is het plan van Ploumen om van de partij een succes te maken?

Aad van den Heuvel
Van den Heuvel maakte naam in de journalistiek als verslaggever bij KRO's 'Brandpunt'. Met collega's als Willibrord Frequin en Fons de Poel reisde hij de hele wereld af. Van den Heuvel bezocht in de jaren zestig en zeventig verschillende brandhaarden in de derde wereld. Zo ging hij mee op patrouille in de jungle tijdens de Vietnamoorlog en deed hij verslag vanuit het door oorlog verscheurde Biafra. In zijn zesde thriller voert Van den Heuvel als hoofdpersoon de getraumatiseerde oorlogsverslaggever Martin Mendes op. Hij raakt verwikkeld in een complot waarin Nederland wordt bedreigd door islamitische terroristen. Een speciale eenheid krijgt een 'license to kill' om de terroristen te stoppen en ondertussen beramen rechtse politici en zakenmensen aanslagen.

Willem Post
Amerikadeskundige Willem Post over de ontwikkelingen in de strijd tussen Clinton en Obama. Iets meer dan een week geleden putte Hillary Clinton hoop uit haar overwinning in Pennsylvania. Ze besloot de strijd niet op te geven. Die beslissing verdiepte de kloof tussen haar en de andere Democratische presidentskandidaat Barack Obama. Hij is een zwaar weer beland door uitspraken van zijn voormalige dominee Jeremiah Wright. Eerder distantieerde Obama zich al van Wrights uitspraken over rassenkwesties in de VS. Maar de dominee hield zich daarna niet op de vlakte. In recente mediaoptredens suggereerde Wright onder andere dat de Amerikaanse regering HIV had uitgevonden om tegen minderheden te gebruiken. Obama stond zwaar onder druk om definitief te breken met de dominee en deed dat uiteindelijk ook. Ondertussen doet Clinton het goed in de peilingen. Volgende week staan voorverkiezingen in North Carolina en Indiana op stapel en dat belooft een nek aan nek race te worden.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 1 mei door de VARA en de NPS. Te gast waren Aad van den Heuvel, Lilianne Ploumen en Willem Post. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie