Uitzending
Pauw & Witteman - 10-10-2008

10-10-2008

Pauw & Witteman

1220 x bekeken | 0 reacties
5
10 oktober te gast bij Jeroen Pauw en Paul Witteman: Cees Maas, Alain Clark en Dolf Jansen.

Cees Maas
Directeuren van banken zijn lang niet allemaal geschikt voor het werk en ze zijn vaak ook niet uit de sector afkomstig. Dat blijkt uit een onderzoek naar de risico's in de bankenwereld van voormalig ING-topman Cees Maas. Aan het onderzoek deed ook de omgevallen zakenbank Lehman Brothers mee. Voormalig ING-topman Cees Maas is sinds oktober 2007 vice-voorzitter van een commissie bij de IFF, een machtige belangenorganisatie van internationale banken. Maas geeft leiding aan de commissie voor Market Best Practices. Op 17 juli 2008 presenteerde Maas een lijvig rapport over de stand van zaken in het mondiale bankwezen. 65 banken, waaronder Lehman Brothers en Goldman Sachs, deden mee aan het onderzoek. Uit het rapport blijkt dat de meeste banken zich onbewust waren van de verplichtingen die buiten de balans geparkeerd waren. De meeste topbestuurders in de financiŽle wereld wisten niet dat zo veel ingewikkelde constructies met onbekende risico's waren opgezet. De comissie deed 145 aanbevelingen over onder andere het beloningsbeleid en risicomanagement. Maar tot algemeen geldende gedragsregels kwam het niet: sommige banken lagen dwars.

Alain Clark
Zanger en liedjesschrijver is wat Alain Clark van jongs af aan wilde zijn en een internationale doorbraak is nog steeds zijn grootste droom. Op zijn negentiende vertrok Clark naar Amerika om het te maken in de muziek. DrieŽeneenhalf jaar woonde hij daar, op zoek naar muzikanten en een platencontract. Dat contract zat er niet in, het bleef bij liedjes maken en klusjes in de studio, maar Clark hield wťl goede contacten over aan zijn tijd in Amerika. Dankzij die contacten sleepte hij onlangs een internationaal platencontract binnen bij Warner Music. Binnenkort verschijnt zijn succesalbum Live It Out in Engeland. Van Live It Out gingen in Nederland al bijna 100.000 exemplaren over de toonbank.

Peter Paul de Vries
De beurskoersen blijven dalen, de crisis duurt voort. Banken vallen om, maar wat zijn de gevolgen voor bedrijven? Met name over beursgenoteerde bedrijven, hoeven we ons, volgens beleggingsdeskundige Peter Paul de Vries, geen zorgen te maken. "Bedrijven kunnen wel tegen een stootje."

Dolf Jansen
Met Leuk is Anders volgde Dolf Jansen zeven jaar geleden De Steen en Been Show van Jack Spijkerman op. Iedere vrijdag om iets over twaalf was Dolf Jansen twee uur lang DJ op 3FM met een "wekelijkse portie vrijdagmiddag ongein." Na Arbeidsvitaminen was Leuk is Anders het best beluisterde programma op 3FM. Maar volgens de leiding van 3FM sluit het programma niet aan op de doelgroep ("kernwaarden: jong, stoer, liefde voor muziek"). Dus nam Jansen vorige week voor de laatste keer plaats achter de 3FM-microfoon. Wat deed Jansen op zijn eerste radioloze vrijdag en hoe staat het met de voorbereidingen op zijn oudejaarsconference? Het wordt zijn eerste solo-oudejaarsconference, jarenlang deed hij dat samen met Hans Sibbel.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 10 oktober door de VARA en de NPS. Te gast waren Alain Clark, Dolf Jansen, Peter Paul de Vries en Cees Maas. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie