Uitzending
Pauw & Witteman - 7-5-2010

7-5-2010

Pauw & Witteman

1344 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Jan Kees de Jager, Claudia Schoemacher, Antoine Bodar en Hay Winters.

Jan Kees de Jager
Om een Grieks bankroet te voorkomen trekken de andere EU-lidstaten de portefeuille. In totaal kost het reddingsplan 110 miljard euro. 4,7 miljard komt voor rekening van de Nederlandse schatkist. Een grote Tweede Kamermeerderheid ging vandaag tijdens een spoeddebat akkoord met de Nederlandse lening aan de Grieken. De VVD ging uiteindelijk morrend akkoord. Alleen de PVV en Rita Verdonk stemden tegen, In de Tweede Kamer zei demissionair minister van FinanciŽn Jan Kees de Jager dat hij de miljardensteun aan Griekenland niet leuk vond. Maar niets doen zou voor Europa "nog veel riskanter zijn."

Claudia Schoemacher
Vorig jaar was Claudia Schoemacher te zien in het TROS-programma Het mooiste meisje van de klas. Daarin vertelde ze het verhaal van haar jeugd. Haar ouders, een Nederlandse moeder en Italiaanse vader waren gescheiden. Schoemacher woonde als jonge tiener bij haar vader in Amsterdam tot de politie met getrokken pistolen het huis binnenviel om hem van zijn bed te lichten. Hij bestierde boven zijn restaurant een illegaal gokpaleis. De inval maakte grote indruk op Schoemacher. De politie leek haar ook af te rekenen op de criminele activiteiten van haar vader. Nu wil Schoemacher zich sterk maken voor kinderen met een vader of moeder in detentie. Daarom wordt het eerste exemplaar van haar boek, Kind van de onderwereld, uitgereikt aan de directeur van het gevangeniswezen.

Antoine Bodar
Wim Deetman bracht vandaag zijn advies uit over een onderzoek naar de misstanden binnen de rooms-katholieke kerk. Volgens Deetman moet een commissie minimaal een jaar wetenschappelijk onderzoek doen naar de omvang, aard, omstandigheden en verantwoordelijkheden van het misbruik. De oud-burgemeester van Den Haag was om zijn advies gevraagd door de Nederlandse bisschoppenconferentie en de Konferentie Nederlandse Religieuzen. Zij nemen dinsdag een besluit over het advies.

Hay Winters
Een Spanjaard die zijn gezicht verloor bij een schietongeluk, heeft een volledige gezichtstransplantatie ondergaan. Het is de eerste keer dat iemand een compleet donorgezicht met botten, spieren en huid kreeg. De man ging 24 uur onder het mes in een ziekenhuis in Barcelona. Hij ontving een gezichtshuid, spieren, neus, lippen, tanden en jukbeenderen van een donor. De operatie is nu een maand geleden en wordt beschouwd als geslaagd.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 7 mei door de VARA en de NPS. Te gast waren Jan Kees de Jager en Antoine Bodar. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie