Uitzending
Pauw & Witteman - 11-5-2010

11-5-2010

Pauw & Witteman

1273 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Maxime Verhagen, Pieter Broertjes, Bart Chabot en Astrid Theunissen.

Pieter Broertjes
Pieter Broertjes werkt sinds 1979 bij de Volkskrant. Als 27-jarige begon hij als redacteur bij de sociaal-economische redactie en 1 juli aanstaande vertrekt Broertjes na vijftien jaar hoofdredacteurschap. Zoals veel dagbladen kampt de Volkskrant met een teruglopende oplage. In een poging die trend te keren, ging de krant onlangs over op een compact formaat.

Jack de Vries doet stap terug in campagne
Demissionair staatssecretaris Jack de Vries van Defensie zal geen publieke rol meer spelen in de verkiezingscampagne van het CDA na onthullingen over een buitenechtelijke relatie. De Vries woont nu tijdelijk in een kazerne in Den Haag. Volgens premier Balkenende is het een privéaangelegenheid en is het aftreden van de staatssecretaris niet aan de orde.

Maxime Verhagen
Demissionair minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen gaat in op de verkiezingsstrijd en de campagne van het CDA. Van 1994 tot begin 2007 zat hij voor het CDA in de Tweede Kamer, waarvan de laatste drie jaar als fractievoorzitter.

Bart Chabot
Als speciaal verslaggever voor Pauw & Witteman volgt Bart Chabot de verkiezingscampagnes. Deze keer was de dichter op de verjaardag van minister-president Balkenende.

Astrid Theunissen
Althans, dat is de stelling van journaliste Astrid Theunissen. De mannen met wie zij een relatie had, wilden met haar niet aan kinderen beginnen. Terwijl haar biologische klok blijft doortikken, blijft de man het liefst spelen met zijn gadgets en zijn vrienden. Volgens Theunissen beschouwen mannen kinderen alleen als last. Over haar zoektocht naar een mogelijke vader voor haar kind en andere oplossingen, zoals een donor, schreef Theunissen het boek Slappe zakken. Inmiddels is Theunissen een "trotse alleenstaande moeder".

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op dinsdag 11 mei door de VARA en de NPS. Te gast waren Bart Chabot, Jack de Vries, Maxime Verhagen en Pieter Broertjes. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie