Uitzending
Pauw & Witteman - 29-4-2010

29-4-2010

Pauw & Witteman

1728 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: Michiel Vos, Herman Pleij, Sandra Schuurhof en Bert Huijsjes.

Herman Pleij en Sandra Schuurhof
RTL-royaltyverslaggever Sandra Schuurhof en cultuurhistoricus Herman Pleij gaan in op de herdenkingsbijeenkomst voor de slachtoffers van het Koninginnedagdrama vorig jaar. En welke invloed heeft dit drama op het feest van morgen? Koningin Beatrix onthulde vandaag een herinneringsmonument ter nagedachtenis van de slachtoffers in Apeldoorn. Het monument staat vlakbij het kruispunt waar Karst Tates vorig jaar op 30 april met zijn auto op een mensenmassa inreed in een poging de open bus te raken waar de koninklijke familie inzat. Uiteindelijk knalde hij met zijn auto tegen het monument De Naald. Hierbij kwamen acht mensen om het leven, waaronder hijzelf.

Michiel Vos
Zes maanden geleden kreeg Amerika-correspondent Michiel Vos het Amerikaans staatsburgerschap. Hij is sinds 2005 getrouwd met de Amerikaanse documentaire-maakster Alexandra Pelosi, dochter van Nancy Pelosi, die voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden is. Vos werkt op dit moment aan een documentaire over het Amerikaan zijn, waarvoor hij onder anderen aan Barack Obama, Bill Clinton, Arnold Schwarzenegger en Brad Pitt vroeg wat Amerikaan zijn voor hen betekent.

Bert Huisjes
De officier van justitie in Amsterdam die op de strafzaak tegen 'het moordcommando' zat, is wegens ernstige bedreigingen van de zaak afgehaald. Het landelijk parket van het Openbaar Ministerie heeft de zaak overgenomen. Het moordcommando, ook bekend als de 'Tattoo Killers', zou hebben gedreigd de officier van justitie te liquideren. De zaak waar het drietal voor terecht staat, betreft de mislukte liquidatie van Marlon D., een bekende in de Amsterdamse onderwereld. Ook zou het moordcommando Onno Kuut hebben vermoord, die daarvoor zelf bij de groep hoorde.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 29 april door de VARA en de NPS. Te gast waren Michiel Vos, Herman Pleij en Sandra Schuurhof. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie