Uitzending
Pauw & Witteman - 6-5-2010

6-5-2010

Pauw & Witteman

1398 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Benno Baksteen, Hans van Baalen, Femke Halsema, Lammi Luten, Jan Willem van Sandick, Mustafa Atman en Mustafa Bahcecioglu.

Man bekent moord op Andrea Luten
Lammi Luten is de moeder van de 17 jaar geleden vermoorde Andrea. De politie heeft een DNA-match gevonden en de 41-jarige Henk F. aangehouden. Vandaag heeft hij bekend.

De 15-jarige Andrea Luten uit Ruinen werd 10 mei 1993 gewurgd, zo meldt het OM. Haar vader vond haar lichaam later in de bossen bij Gijsselte. Henk F. heeft heeft de politie nog geen motief voor de moord gegeven.

Benno Baksteen,Mustafa Atman en Mustafa Bahçecioglu
Uit een rapport van de Onderzoeksraad Voor Veiligheid blijkt dat de piloten van het bij Schiphol neergestorte vliegtuig van Turkish Airlines de crash hadden kunnen voorkomen. Een simulatortest wijst uit dat als de piloten beter waren opgeleid en sneller hadden gereageerd, het vliegtuig niet was neergestort. Ook zou het ongeluk niet hebben plaatsgevonden als de hoogtemeter goed had gefunctioneerd.

Luchtvaartexpert Benno Baksteen gaat in op het rapport van de OVV. Ook te gast zijn Mustafa Atman en Mustafa Bahçecioglu. Zij zaten in het vliegtuig toen het bij Schiphol neergestortte.

Femke Halsema en Hans van Baalen
Vandaag kiezen de Britten een nieuw parlement in wat velen beschouwen als de spannendste verkiezingen sinds 1992. De stemlokalen zijn om 08.00 uur opengegaan en sluiten vanavond om 23.00 uur. De uitslag volgt mogelijk vannacht al.

In de laatste peilingen halen de conservatives, met David Cameron aan het roer, 35 procent van de stemmen. Premier en Labour-leider Gordon Brown volgt met 30 procent. Nick Clegg, leider van de Liberal Democrats, is al sinds het begin van de verkiezingscampagnes aan een enorme opmars bezig en haalt in de laatste peilingen 24 procent van de stemmen.

Femke Halsema (GL) en Hans van Baalen (VVD) gaan in op de Engelse verkiezingsstrijd en de drie grote partijen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 6 mei door de VARA en de NPS. Te gast waren Femke Halsema, Hans van Baalen, Benno Baksteen en Mustafa Bahçecioglu. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie